Munkanélküli segély és hazautazás

Több
9 éve 6 hónapja #37728 Írta: ildszt
Munkanélküli segély és hazautazás téma létrehozva ildszt által

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy ha munkanélkülin vagyok és Haza kellet mennem szabira ,de a munkanélküli központba lelet jelentve akkor amit otthon voltam azt az időt is ugyan úgy fizetik?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 6 hónapja - 9 éve 6 hónapja #37730 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély és hazautazás

ildszt írta: Érdeklődni szeretnék,hogy ha munkanélkülin vagyok és Haza kellet mennem szabira ,de a munkanélküli központba lelet jelentve akkor amit otthon voltam azt az időt is ugyan úgy fizetik?
Előre is köszönöm a válaszokat!


Aki munkanélküli annak gyakorlatilag "készültségben" kell lennie, hogy "HA" van valamilyen ajánlat van, akkor azonnal rendelkezésre álljon! Természetesen ugyan úgy jár a munkanélkülinek is szabadság, az az egy olyan időszak amikor nem köteles rendelkezésre állni. Ennek a menete úgy megy, hogy a munakügyi hivatalnál be kell időben (!) -előtte- jelenteni, hogy ekkor vagy akkor (1-2 hétig) nem állsz rendelkezésre, mert szabin vagy! Ha ezt regisztrálták, akár Újzélandra is mehetsz ez alatt az idő alatt, miközben ugyan úgy megkapod a járandóságodat!

Amikor visszaérkeztél, azonnal jelezd ezt a munkaügyi hivatalban! (Ezt akár telefonon is megteheted, de jelezni kell, különben "távol levőnek" tekintenek!)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: prosperus, ildszt

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!