Felmondási idő és végelszámolás

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
7 éve 10 hónapja - 7 éve 10 hónapja #40097 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Felmondási idő és végelszámolás

Ez így eléggé ciki! Egy egy éves szerződésnél ilyen hosszú betegség gyakorlatilag még akkor is a "nyakadat töri" ha szuper jól dolgozol!
Neked semmit nem jelent hogy a 6. héttől a biztosító fizet. Az összeg nem változik, viszont az 52 hétből 6 hetet a munkaadódat terhelted s nem is kicsit, mert nem hogy Te estél ki a munkvégzésből, az általad eddig végzett munkákat most mással kell csináltatniuk és ez plusz költség! Nem jóslok hosszú éeletet a cégnél!
Szerintem keress a szakmádban munkát ha az nem fizikai természetű!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
5 éve 6 hónapja #40329 Írta: gurbaieva
gurbaieva válaszolt a következő témában: Felmondási idő és végelszámolás

Sziasztok!6 évig dolgozott a férjem egy bérbeadó cégnél.Rendkivüli felmondással elküldték julius 31-én. (Bár csak annyit tett,hogy nem fogadta el az albérletet amiben még áram sem volt!)Azóta nem érkezett leszámolási papír csak az,hogy az AOKB-ból kijelentették.Kérdésem:Mit lehet csinálni?Jár-e végkielégítés?Miért tarthatja ott a papírokat???

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
5 éve 6 hónapja #40330 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Felmondási idő és végelszámolás

Szia. Ajánlom figyelmedbe a topik első hozzászólását ha ebben nem találsz választ kérdéseidre akkor pedig a felmondás szóra történő keresés találatainak átolvasását.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
5 éve 6 hónapja - 5 éve 5 hónapja #40331 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Felmondási idő és végelszámolás

A bérbe adó cég amit itt nem véletlenül (Sehlenverkaufer)-nek hivnak az az "lélekeladó" eléggé külön csoport! Azt kell megnézned, hogy mi van a mostani (érvényes) szerződésében, mert nagyon úgy néz ki, hogy a bébeadó cég nem csinált törvényszegést! (Nem nagyon mernek ugrálni!) Ha ugyanis aláirt a férjed, egy olyan szerződést, ahol a munkaadó kikötötte, hogy **szükség esetén** azonnal felmondhat, akkor eléggé rossz a kártyátok! Ez (**) azt jelenti, hogy nem tud munkát szerezni és kitehet bárkit, bármikor! Én a 90-es években három hónapig voltam egy ilyen cégnél. (Mann Power"). Szerencsére a cég ahova közvetitett átvett, de ahol most vagyok ott már 18. éve gyötröm őket! Nekem akkor 6 hét volt a felmondási időm az ilyen bérbeadó cégnél és a km-t az irodájuktól számitotta ami nekem +80 km-t, jelentett amit nem fizettek! Egy albérlet nem lefogadása nem tudom, hogy lehet e indok, de ha van (s miért ne lenne?) jogi biztositásotok akkor az önrész befizetése után be kell perelni a céget! A papírokat nem tarthatja vissza! Nekünk 1989-ben a jogi biztositás volt az első amit megkötöttünk! (Ez érvényes: közlekedésre, munkaügyre, lakás (bébevétel ügyre), stb. Szinte mindenre jó (hacsak nem pofozod meg a szomszédodat.), :) Nem olyan mint Mo.-on ahol csak a turista utakra köthető! Utólag (visszamenőleg) nem érvényes! Ha a férjed cége jogtalanságot követett el, akkor lépjetek! Mindenek előtt az érvényes munkaszerződését kell tanulmányoznotok! Az, hogy az albérletben nem volt áram, nem indok nem elfogadni, de ezért nem mondhat fel a cég. Valami alternativát kell nyujtaniuk!!
Végkielégités szerintem nem jár 6 év után! Ez túl rövid idejű munkaviszony! Nálunk a cégnél, 10-15 év után állnak veled szóba!
DCT[/i]

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
2 éve 4 hónapja - 2 éve 4 hónapja #40431 Írta: tótist3
tótist3 válaszolt a következő témában: Felmondási idő és végelszámolás

A következőben kérnék segítséget. Férjem 4 éve dolgozik német cégnél, határozatlan idejű munkaszerződéssel. A mai nap visszament táppénzről, és a kezébe nyomták a rendes felmondást, azzal az indokkal hogy az idén másodjára volt hosszabb betegszabin. Tudom ezt megtehetik, ez van sajnos tudomásul vettük. :( Mivel felmondási védelem alatt áll, ezért a felmondási idő is december 31. Ez is szabályos oké. A munkaügyi hivatalba bevitte a papirokat, leadta. Pipa. Viszont itt jön amit nem értünk.
1. Azt mondták neki a holnapi nappal jöhet haza, el kell hagyja a szállást, nem kell dolgoznia a felmondási idő alatt. Ez azt jelenti hogy akkor itthon csücsül a munkaadó pedig fizeti az alapbérét? Vagy ha nem dolgozik akkor bér se jár. Viszont dec.31.-ig munkaviszonya van a céggel.
2. Az idén máriciusban kapott a cégtől egy nagyobb hitelt, amit a megállapodás szerint havi 250 euróval fognak vissza a béréből. Megteheti a cég, hogy minden figyelmeztetés ellenére most egyben fogja vissza a még fenn maradt összeget? Ne értsetek félre. Nem benyelni akarjuk a hitelt. Sőt! Szeretnénk visszafizetni. A férjem mondta is a cégvezetőnek, kössenek egy újabb szerződést hogy havi részletekben a munkaviszony megszűnése utána is törleszti a cég felé. De azt mondták neki ez nem így működik. De akkor miből fogunk élni?? Nem az lenne a felmondási védelem lényege, hogy ne maradjon egyik pillanatról a másikra jövedelem nélkül? Hiszen így mivel a fenn maradt hitel nagyobb mint a novemberi ,decemberi bére egy centet sem kap. Munkanélküli segélyt ha nem talál munkát (amitől nem félek) legrosszabb esetben februárban kapna először. És addig? Nincs egy kötelező összeg amit a cégnek fizetnie kellene? Hiszen amikor a hitelt felvette nem tudhattuk hogy megszűnik a munkaviszonya. Egyébként nincs is erre vonatkozóan semmi a szerződésben. Csupán annyi, mekkora összeget adott a cég, és havonta mennyivel fogja vissza. Ennyi semmi több. De ha esetleg az apróbetűs rész tartalmazza is hogy mondjuk a munkaviszony megszűnésekor egyben kell visszafizetni a fennmaradó összeget, akkor sem ő mondott fel, hanem neki mondtak fel. Nem követett el azonnali felmondásra okot adó dolgot. "Csupán" annyi a bűne, hogy az idén többet volt beteg, egész pontosan 2szer 4 hetet, és nem tartanak igényt a munkájára. Értem a cég hozzá állását hogy félnek nem tudja ellátni a munkáját , ki tudja mikor lesz ismét beteg stb. de amit nem értünk hogy nem kell dolgoznia a felmondási idő alatt, plusz hogyan lehetséges hogy egyben fogják vissza a hitelt és ergo februáig jövedelem nélkül hagyják. Ha valaki tudna segƗteni hova forduljunk, esetleg mit kellene a cégvezetésnek benyújtania, vagy hogyan lépjen fel, minden tanácsért hálásak lennénk. Köszönettel.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!