Autóvásárlás Németországban

Több
8 éve 2 hónapja #39869 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Én keresnék a közelben autót, magánszemélytől tuti nem vennék, pláne töröktől de ez a Te ügyed. ;)
Válaszok:
Rendszámot 1 telefon és tudni fogod, hogy megtartja-e vagy sem, hogy mire készüljél.
Ott igényelsz rendszámot ahol akarsz.
Az ideiglenes rendszám is megoldás de szerintem a leg1xűbb:

Itt keresel egy közeli Zulassungsstelle-t ahol kersz rendszamot,
www.strassenverkehrsamt.de/kfz-zulassungsstelle
azzal mehetsz a biztosítóhoz, majd az első sarkon megcsináltatod a rendszámot.
Ennyi ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 2 hónapja #39870 Írta: gersza
gersza válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Köszönöm válaszod, a származását nem tudom, ugyanis a személyes kontaktálasig nem jutottam még el, elöbb szerettem volna ennek a témának utánajárni, mielött elhamarkodott dolgokba kezdek.
Alapvetöen én is a kereskedötöl való vásárlásra hajlok, egy komolyabb értékü jármüvet mindenképpen onnan fogok én is venni ( amit eredetileg kinéztem, csak a hiteltöl még az itteni kereseti viszonyok mellett is ráz a hideg, inkább várok és spórolok, míg meglesz az ára ), elsö körben azonban csak arra az idöre szeretnék egy kicsi, olcsóbb jármüvet venni, hogy addig se a Magyar rendszámos kocsit használjam ( amit ugye szintén nem is tanácsos adott idö után ). Köszönöm a linket, utánajárok ennek ott.

Üdv.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
8 éve 2 hónapja #39871 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Kedves Gersza!
Megpróbálok az itt levő, idestova 27 év tapasztalatából válaszolni! Mi a nejemmel már sok gépkocsit vettünk, s most is van kettő amig garanciálisak (!) Először is ha rám hallgatsz akkor nem veszel magánszemélytől semmilyen autót! Hiába tetszik, hiába jó az ár, soha nem tudod, hogy mit kapsz! Ha az eladó beleírja a szerződésbe, hogy a "kocsit megnézted és úgy vetted meg ahogy tesztelted s amilyen állapotban láttad", akkor semmilyen reklamációval nem élhetsz mert magánszemély nem adhat neked "használt gépkocsi garanciát" amit viszont MINDEN KERESKEDŐ ad ha kérsz!!

Másodszor egy kereskedőnek azt is garantálnia kell, hogy az adott kocsi valóban olyan állapotú amilyenek kinéz, ahogy eladja neked (pl. baleset mentes), s bizony a 350km az KIZÁRÓ OK! Gondolj csak bele, hogy akár hol is laksz mindenhol van rengeteg GK kereskedő ahol alkudhatsz is akár órákig! (Ajánlatos is, mert számítanak rá!)

A vételnél a magánszemély sem fogja levenni a rendszámot (így elvihető) mert Te köteles vagy minél előbb saját nevedre bejelenteni. Gondolj arra, hogy ő jelzi a saját biztosítója felé, hogy eladta a kocsit, így csak 1 hónapig lesz még biztosítva!

Egyébként nem a tulajdonos nevétől és nem a tuljatól függ a rendszám itt No.-ban, hanem a lakhelytől! Ha a kocsit a saját lakhelyeden veszed és van rendszáma akkor nem kell új, csak a nevedre átiratni! Ilyenkor maradhat a régi rendszám ha a volt tulaj nem kell, s nem akarja megtartani! (Vagy kivánt -rendelt- rendszám is ami külön dijba kerül)

Egy kereskedőnél úgy veszed ha akarod, hogy van már műszakija és rendszáma, olyan amilyen a lakhelydnek megfelelő! Ebben az esetben veheted Hamburgban vagy Münchenben is, a kereskedőnél megkaphatsz mindent. Ez egy adú akkor ha már nem enged az árból! (Akkor a végén azt mondod, "oké", de akkor még müszaki és rendszám is benne az árban". Szinte mindig bele mennek!

A hitel: legtöbb szakkereskedőnek van saját hitelkonstrukciója, de ezek egy kicsit drágábbak! Van olyan is, hogy még csak KP.-t be sem kell fizetned, s csak a havi részletek vannak, de NE FELEDD, hogy ha lejár a 36 vagy 48 hónap akkor lesz egy nagyobb "maradék" összeg, ami aktuális! Minél alacsonyabb a részleted annál több marad s annál több lesz a kamat is. (Ez logikus!) Ezért jobb ha magasabb a törlesztésed! Ha mégsem megy, akkor van arra is lehetőség, hogy a maradékot "újra hitelként" fizeted tovább, de gondolj arra, hogy a kocsid ára egyre több lesz így! Olcsóbb egy banki hitel X % kamattal, s a kereskedőnél KP. fizetni. Így többet is tudsz alkudni az árból!

(Csak infó: egy 36500 eurós toyota avesis kombi, executive kocsit, mi KP. a szakkerekedőnél -beszámitva a régit is 6 ezerért amiben 280 ezer km volt- , 25400 euróért vettünk meg, tele tankkal rendszámmal, műszakival.) Az executive a legmagasabb felszereltség volt. Egy hasonló VW passat kombi 47 ezer euró lett volna!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!