Magyar rendszámmal Németországban

Több
5 éve 6 hónapja - 5 éve 5 hónapja #40341 Írta: maitab
maitab válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Kis kiegészítés:
1. Biztosításokat érdemes keresgélni német autó biztosítás oldalon.
Az EVB szám az igazából egy 7 jegyű karaktersor, amiben lehet szám, és betű is.
Az utóvizsga, ahol a felírt/kijavított hiányosságokat ellenőrzik 15E. Szinte bármelyik szervizben megcsinálják a javítást és a vizsgát is. A Dekra és a Tüv kijár a szervizekhez és ott vizsgáztatnak. Tehát nem kell feltétlenül az első helyre visszavinni a kocsit, hogy meglegyen a HA/AU (műszaki/zöldkártya)[/color]

Miután kijavíttattam a kocsit, a szerviz le -utóvizsgáztatta és délutánra kezemben volt a papir, hogy a kocsi megfelelt a műszakin.

Vissza a hivatalba, 1,2,3,4 doksit leadtam.

Magyar forgalmit elvették, és kb 10 percen belül kaptam német forgalmit, és egy lapot, amin az új rendszámom szerepelt. (Ügyintézés, papírok ára: 31,70€)
Ezzel beballagtam a kb 50 méterre lévő egyik rendszámtábla készítő irodába és kb 3 perc alatt kezemben volt a 2 rendszám (Ára 37€. 2 évig ingyen pótolják, ha elveszik, vagy megsérül) Ezt biztosan olcsóbban is meg lehet csináltatni, ha több idő van rá.
A kocsiról levettem a magyar rendszámot és visszasétáltam a hivatalba. További 3 perc alatt rátették a rendszámokra a tartomány logóját, és a műszaki érvényességének matricáját. Kicsit dilemmáztak, hogy mit kezdjenek a magyar rendszámmal, de végül elkérték és bevonták. Az új rendszámmal kimentem és felraktam a kocsira. Rendszámkérdés: pipa :)

Summa summarum: Egy német rendszám megszerzése ebben az esetben kb 205€-ba került és (javítással, utóvizsgával) bruttó 3 napba telt. Ami húzós az az adó és a biztosítás, de hát itt élünk, ez be kell vállalni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!