Németországi munkát keresek

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
7 éve 9 hónapja - 7 éve 9 hónapja #40102 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Várkat!

Sajnos el kell, hogy szomorítsalak! Ilyen opciókkal ne indúlj el!
Minimum 10 évet késtél ezzel a terveddel! Gondolj arra hogy most Németországban milyen mennyiségű menekült és szakember érkezett az elmúlt 2-3 évben! Ha valakinek nincs kirivó és nagyon szükséges szakmája akkor gyakorlatilag esélytelen! Jól láttad az meg hogy a jogi végzettséged itt semmit nem ér hiszen a német jog az merőben másmilyen mint a magyar. Az általad említett szakmákban dömping van, de az egész tervezet ott siklik ki a legjobban hogy a bayorokhoz akarsz menni. A gond ezzel hogy mindenki a bayorokhoz érkezik és aki csak teheti ott is marad! Munkaerő van bőven s válogathatnak olyanok közül akik tudnak németül és sokéves gyakorlatuk van az említett szakmákban!
Az egész ügyben a kisfiad jelenti a legkisebb problémát, mert ezek a gyerekek hetek alatt megtanulnak egy idegen nyelvet az adott környezetben! Szóval ha rám hallgatsz akkor nem indultok el mert ezt a csatlakozást lekéstétek! Ahogyan írtam ha pl. gépészmérnök vagy atomfizikus lennél, akkor szinte azonnal lenne munkád és lakásod de így az esélyetek nulla! Egyébként ha ne tudlak eltántorítani a tervedtől akkor feltétlenül próbálkozz más tartományokban, s ne a bayorokhoz igyekezzetek! Minél északabbra mész annál nagyobbak a lehetőségek. A niedersachseni ipar pl most nagyon nyitott és sok a lehetőség! A szakmádban már kevesebb az esélyed sajnos, mert ilyan végzettséggel már országosan is Dunát lehetne rekeszteni a lengyel és az egyéb keleti EU államokból jött munkavállalókkal!

Ahol még talán esélyt látok, az az lehet, hogy keress olyan cégeket amelyek idősek ápolására specializálódtak! Itt kell mindig az ember és a munkavégző de ebben is sok a lengyel munkavállaló! Az ilyen cégek 3-6 hónapos váltásokkal küldi a dolgozóit magán lakásokra, rendszerint bentlakással s teljes ellátással. Sajnos ennél a fiadnak valószínű otthon kellene maradnia, pl nagyszülőknél.

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!