Pénzfelvétel Németországban

Több
9 éve 6 hónapja #37825 Írta: judbar
judbar válaszolt a következő témában: Pénzfelvétel Németországban

K&H lakossági VISA Classic kártyám van. Úgy vélem ez elég elterjedt ahhoz, hogy a legtöbb helyen elfogadják a rajta lévő összeg erejéig történő fizetésre. Bennem is felmerült, hogy lehet felesleges felhívni őket, mert a vonal másik végén lévő embernek sokszor halvány fogalma sincs arról, hogy mit is kérdezek, miben is kénék segítséget. Egyébként, mint írtam használt autót szeretnénk vásárolni. Az még nem tisztázott, hogy magánszemélytől vagy kereskedéstől veszünk. Ezek a kisebb kereskedések is elfogadják a kártyát? Nekem logikusnak tűnne, hiszen a vásárlás több ezer eurós tétel is lehet, amit az ember nem szívesen fizet készpénzben (ha magamból indulok ki). Páromnak Sberbank-os kártyája van, kint ismert ez a bank, vagy inkább az én K&H-s kártyámmal próbálkozzunk?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 6 hónapja #37847 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Pénzfelvétel Németországban

judbar írta: K&H lakossági VISA Classic kártyám van. Úgy vélem ez elég elterjedt ahhoz, hogy a legtöbb helyen elfogadják a rajta lévő összeg erejéig történő fizetésre. Bennem is felmerült, hogy lehet felesleges felhívni őket, mert a vonal másik végén lévő embernek sokszor halvány fogalma sincs arról, hogy mit is kérdezek, miben is kénék segítséget. Egyébként, mint írtam használt autót szeretnénk vásárolni. Az még nem tisztázott, hogy magánszemélytől vagy kereskedéstől veszünk. Ezek a kisebb kereskedések is elfogadják a kártyát? Nekem logikusnak tűnne, hiszen a vásárlás több ezer eurós tétel is lehet, amit az ember nem szívesen fizet készpénzben (ha magamból indulok ki). Páromnak Sberbank-os kártyája van, kint ismert ez a bank, vagy inkább az én K&H-s kártyámmal próbálkozzunk?


Nem parazod ezt kicsit tul? Autot akarsz venni, bemesz akereskedohoz, leszerzodsz. Utalod a zs-t es mesz az autot atvenni friss szervizzel, TUV-el ra 2 napra. Egyebkent egy auto ara felette lesz a napi koltheto keretednek, ergo limitvaltas. Hivd a bankod, mennyibe fog fajni, mert nem mindig dijmentes. Mo.-on.
Egyebkent helyi vasarlasokra a helyi EC kartyak az ajanlottak. Visa/Mastercard-ot nem fogadjak el mindenhol, mert magasabb charge-el dolgoznak.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, judbar

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!