Németországban élni, Svájcban dolgozni

Több
9 éve 6 napja #38944 Írta: attszű
Németországban élni, Svájcban dolgozni téma létrehozva attszű által

Sziasztok,

Először is elnézést az új topicért, alaposan átnéztem a fórumot, de nem találtam választ a kérdéseimre.

Jelenleg Hollandiában élek, de valószinűleg lehetőségem lenne átmenni a cégem schaffhauseni irodájába, svájcba. A kérdésem az lenne, hogyha Németországban, egészen pontosan Singenben élnék, viszont Svájcban dolgoznék, akkor hol kellene szja-t, járulékokat, és egyéb dolgokat fizetnem? Ha jól tudom a svájci adó 10%, míg a német 30% körül mozog, így ez egy elég fontos kérdés:)

Illetve a következő kérdés inkább svájci jellegű, de hátha van itt egy nemzetközi adószakértő:) Egy online kalkulátoron azt számoltam, hogy svájcban a nettóm majdnem 10%kal több lenne, mivel addigra már megszületik a fiam és gondolom így támogatják a gyerekvállalást. Ha a fenti scenariónál maradunk és Németországból járok át, akkor is él ez a többletfizetés?

A válaszokat előre is köszönöm,
Attila

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 11 hónapja #39067 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországban élni, Svájcban dolgozni

Ha Hollandiabol jossz a ceged nem fizet relokacios tamogatast? Ennek resze szokott lenni adokonzultacio szakertovel.
Elvileg ott fizetsz adot ahol a munka van es 183napnal tobbet tartozkodsz ott. Ellenben ha Nemetorszagban elsz, akkor az un. "leterdek" kozpontod az nem Svajc es van egy csomo gumiszabaly, amit eddigi tapasztalataim (hasonlo osszevissza relokaciok) alapjan csak nagyon profi adotanacsadok latnak at.
Olyat keress aki Rechts- und Steuerberater es lehetoleg expatekre van specializalodva. Sima Steuerberaterrel felesleges probalkozni szerintem. A kulcsszo pedig az ADOOPTIMALIZALAS! Olyat tanacsadot keress aki erti ezt a szot es tisztaban van a jelentesevel!:) Ez nem egyenlo a bepotyogok par szamot egy kalkulatorba, Legfokepp ez nem adoelkerulest jelent, hanem a hatalyos es ervenyes jogszabalyok alapjan meg tudja neked mondani, mi a legjobb. Ez foleg ha Hollandiabol jossz, Svajban dolgozol es Nemetorszagban elsz 3 as relacio nem kicsit fogja megbonyolitani.
Nagyon profi tobb nyelven beszelo, expatekre specializalodott Rechts- und Steuerberatereket pedig talalsz netto 160EUR-ert. Szerintem erdemes kifizetni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, kirschblute, attszű

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!