Társasházi szokások

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 5 hónapja - 9 éve 5 hónapja #38096 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Társasházi szokások

Gabóca írta: Az érdekelne, hogy milyen megoldást javasoltok, mit lehet ilyenkor tenni?
Van erre esetleg valami jogorvoslat? Vagy törvény itt Németországban?


Mi idestova tizen valahány éve lakunk egy tömbház 2. emeletén. Nálunk is volt hasonló eset, de még rosszabb, mert a mellettünk levö lakásban ment a buli!
Két megoldas is van. Az egyik, hogy amikor megy a muri éjjel ki hivod a rendörséget és ök felszámolják azonnal a bulit, mert 22 óra után egyáltalán nem lehet ilyet csinálni, s még egy szülinapot is csak úgy hogy ha elöre szólunk, hogy "ma kivételesen egy kicsit hangosabb lesz" a dolog!
(Ez megy de ez sem rendszeresen!!)

A másik, hogy irásban közlöd a tulajjal (a bérbeadóval és nem a föbérlövel!), hogy ha nem intézkedik a csendröl, akkor csökketned a lakbért! Ez jogszerü! Fontos ennél, hogy irásban tedd ezt és jelölj meg egy idöpontot hogy "X napon belül" vagy egy dátumot, hogy X.-ig, mert lehetöséget kell adni a bérbeadónak arra, hogy intezkedhessen!
(Ilyen esetben nagyon hamar reagálnak, mert pénzöl van szó!) :chuckle:

A rendöröknek kötelességük intézkedni csendháboritás miatt! Ez neked egy filléredbe sem kerül!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gabóca

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #39662 Írta: almkri1
almkri1 válaszolt a következő témában: Társasházi szokások

Üdvözlök mindenkit!
Segítségre van szükségem.
2 emeletes családi lakunk, az első emeleten, több mint egy éve egy fiatal srác költözött be, nem volt vele semmi gond.Oké, néha éjjel lehetett hangokat hallani, valami leesett...stb. De ez normális.
Körülbelül két hete hétvégén kezdődött a dolog, átjöttek a haverok. Hétköznap minden éjjel, olyan éjfél körül átjöttek a haverok és hajnal kettőig ment a beszélgetés, bútor összerakás, mosógép használat és súlyzózás. Hétvégén partival megfűszerezve.
A lényeg, hogy több mint két hete hétköznap 2 órákat, hétvégén 4-5 órákat alszunk.
Többször szóltunk neki, éjszaka és másnap is. Semmit nem jelentett. A haverok úgy beszélnek velünk hajnalban, amikor kérdőre vonjuk őket, mint a kutyákkal. Piálnak..stb. A tulaj péntek óta semmit nem intézkedett, vissza sem hívott és fel sem veszi a telefont.
Amikor mondjuk a srácnak, hogy kihívjuk a rendőrséget, akkor csak megvonja a vállát és azt mondja úgysem tudnak a rendőrök mit csinálni...
Mit tegyünk mi? Konkrétan nem buliznak, nem szól zene, de mégis 5 fős társaság, söröznek, megy a fúrógép...stb.
Este 10-kor lefekszünk és reménykedünk, hogy ma éjjel csönd lesz, de éjfélkor jönnek... Mi csak fekszünk az ágyban, hogy mindjárt abba hagyják, mindjárt észreveszik magukat, ill. nemsokára visszaalszunk és akkor mindegy... Mire felkelünk, hogy felhívjuk a rendőröket, elmennek. Kihívhatjuk a rendőrséget? Nem kell fizetni érte? Mert már olyat is hallottam. A srác múltkor megfenyegetett, hogy ha felhívjuk a tulajt vagy a rendőrséget, akkor "Anwahlt"-ot ad be ellenünk. Most akkor nekem kell még azt is bizonyítani, hogy hangoskodnak? Vegyem fel vagy mit csináljak? Hallottam ezt is, hogy kevesebb bérleti díjat fizetni és akkor a tulaj intézkedik. De mi két hete nem alszunk, rövidtávú megoldás kellene, szeretnénk már aludni, de hosszútávú is, mert nehogy már én költözzem el. Van házirendünk is, de olyan mintha nem is lenne.
Komolyan mondom, hogy ott tartok, hogy felhozom a fúrót a pincéből. Veszek ki pár nap szabadnapot és amikor a drága aludna, nem érdekel, ha reggel 4kor én is elkezdek fúrni, faragni, hogy tudja meg milyen szar is ez. Persze a többi lakó egyből engem kövezne meg. De neki miért lehet most és nekem miért nem lehetne???? Szomorú és igazságtalan :(( Mi csak nyugalmat szeretnénk éjszaka, olyan nagy kérés ez?
Köszönök minden választ!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
8 éve 7 hónapja #39663 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Társasházi szokások

Kedves Almkri1!

Ahogy lejjebb is már irtam! MINDENT IRÁSBAN!
Irj a tuljanak, hogy csináljon rendet ellenkezö esetben csökkented a lakbért elöbb 15%-al majd 30%-al.
Irj a bérlönek, hogy ha nem lesz csend 22 óra után kihivod a rendöröket. (Nem kerül neked pénzbe.)
Mindenek elött kössetek egy jogképviseleti biztositást. Egy ügyvéddel hivatalosan is lehet egy felszólitást küldeni. Igy nyomósabb és látják, hogy komolyan gondolod! Attól nem kell félni, hogy a hangoskodó egy ügyvédet küld a nyakadra, csak blöffölt, mert tudja, hogy nincs igaza!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!