Együttélés

Több
9 éve 3 hónapja #38285 Írta: AF Recruiting
Együttélés téma létrehozva AF Recruiting által

A kultúrált együttélés nem lehetetlen

Nagyon sokszor hallom mind a munkavállalóktól, mind a szállásadóktól, hogy a néhány személynek gondot okoz az adott szálláson való közös élet.

Ezzel kapcsolatban gondoltam írok egy pár sort. Természetesen egy szálláson - ha az föleg munkásszálló- valószinüleg többféle természetü ember lakik együtt. Mindenkinek vannak szokásai, berögzödései és elvárásai. Ezen dolgok összeegyeztetése valóban nem könnyü feladat, ezt mindenki beláthatja. Azonban vannak alapvetö normák, amiket nagy általánosságban be kel tartani.

Legföbb dolog a tisztaság. Mivel egy ilyen szálláson nem csak egyedül mi élünk, mindig oda kell figyelni a rendre , a közös használatú helységek tisztaságára, az adott eszközök rendeltetésszerü használatára ( gyengébbek kedvéért a budin sz@rni kell, a mosdókagylóban meg mosakodni, és nem fordítva, valamint az önkielégítést se a zuhanyzóban végezzük ha lehet :D ). Nem hiszem, hogy ez olyan nagy gond lenne, vagy mégis? Ezt szerintem még óvodában megtanították mindenkinek, de ha nem akkor most itt az ideje ezt respektálni.

Sokszor belépve egy szállóra ilyesfajta kép fogad: a mosogató tele van 5 napja ott rohadó tányérokkal, poharakkal, az étkezö ragad a kosztól, a közös asztalon a penészes kenyértöl kezdve a laptopalkatrészekig minden megtalálható...és mit csinál aki épp enni akar? Nemhogy takarítana, hanem csak úgy arrébtolja a dolgokat, helyet szorítva az ezeréve el nem mosott edényében készített "chilisbab" elfogyasztásához....Hmm valóban gusztusos így a vacsi :)

Hamár a szobánkban nem tudjuk ezeket megtenni, akkor a közös használatú helyekre legalább figyeljünk oda! Ha mindenki csak a saját dolgát eltakarítja, már egészen másképp fest az egész. Magam is laktam már ilyen szálláson, de valahogy egy jó csapat állt össze, és aki nem takarított, annak mi takarítottuk ki az agyát ... Vagy legyen ez is a munkáltató feladata? Mármint nem a takarítás, hanem az ilyen dolgok ismertetése..Hát had ne...

A másik fontos dolog: szórakozás. Mindenki másképp képzeli, van aki szeret esténkét iszogatni, hangosan másokkal pajtásozni. Nincs is ezzel gond, amíg ez másokat nem zavar. Vegyük figyelembe, hogy van aki a csendeseb estéket szereti...Persze, most lehet azzal jönni, hogy "dehát ki kell eresszem a gözt!"- igen ki kell, de erre nem a szálló a legalkalmasabb! Lehet szórakozni nyugodtan is, nem kell ahhoz a mértéktelen ivászat és az üvöltés... Persze a másik oldal sem kutya: a begubózott szendéket sem nagyon kedvelik, ezért ha valaki mégis ilyen, az fogadja el, hogy egy közös szállón van társalgás, van beszélgetés...ez elkerülhetetlen.

A szexuális vágyak kielégítését - föképp ha legalább ketten csinálják - sem itt érdemes végrehajtani. Na nem arra gondolok, hogy mindenki menjen kupiba, hanem arra, hogy aki úgy dönt, hogy a párját is magával hozza, legyen tisztába azzal, hogy sok a kiéhezett hímnemü és lehet , hogy "bepróbálkozik" az asszonypajtásnál...Ezzel kapcsolatban is történtek már dolgok, és bármilyen meglepö a végkifejlet elég változatos volt :D A "kiverem a paplanalatt" dolog talán még megérthetö, bár ez is felvet némi nemü higiéniai kérdést. Valóban nehéz és kínos is, de meg kell találni a kompromisszumokat.

A szobába felvihetö dolgokról: nem egy alkalommal jöttek már emberek komplett házimozi-rendszerrel és minikonyhával....Hát nem is tudom, lehet, hogy a szobatársak mégsem díjaznák? Igen, kell néhány dolog, de nem biztos, hogy te is örülnél, ha pl egy otthon volt varrónö esténként a Singer gépén ütné el az idöt...Vannak dolgok, amikröl le kell mondani, ez van. Persze lehet alkut kötni, de ne feledd: a tárgyaid könnyen közösek lesznek, még ha nem is akarnád

Valamint fontosak tartok még egy érdekes dolgot: azok, akik már régóta együtt vannak a szálláson, az újonnan érkezökkel legyenek kicsit megértöbbek. Sokszor tapasztalni, hogy egy már összeszokott csapat szinte "rátámad " egy új emberre. Nem , ez nem helyes! El kell neki mondani a bevált szabályokat, de nem egyböl ezzel indítani: " kivagy, mitakarsz, itt nem fözöl vazze, csak ha mi engedjük, meg ezt ide vagy oda netedd" . Szerintem az integrációra mindenkinek kell idöt hagyni! Senki sem úgy jött ide, hogy egyböl tudta mi a dörgés. Nem kell "fönök" sem a szálláson, és nem kel senki ellen szövetkezni. Neki is ugyanolyan joga van ott lakni, mint az "öregeknek"

Tehát összegezve: nem kell senki senkinek a barátja legyen, de fogadja el és értse meg mindenki, hogy kell egy arany középút
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zigeuner, gejza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 3 hónapja - 9 éve 3 hónapja #38287 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Együttélés

AF Recruiting írta: ...... valamint az önkielégítést se a zuhanyzóban végezzük ha lehet ......

......Sokszor belépve egy szállóra ilyesfajta kép fogad: a mosogató tele van 5 napja ott rohadó tányérokkal, poharakkal, az étkezö ragad a kosztól, a közös asztalon a penészes kenyértöl kezdve a laptopalkatrészekig minden megtalálható...és mit csinál aki épp enni akar? Nemhogy takarítana, hanem csak úgy arrébtolja a dolgokat, helyet szorítva az ezeréve el nem mosott edényében készített "chilisbab" elfogyasztásához.....


......A szexuális vágyak kielégítését - föképp ha legalább ketten csinálják - sem itt érdemes végrehajtani. Na nem arra gondolok, hogy mindenki menjen kupiba, hanem arra, hogy aki úgy dönt, hogy a párját is magával hozza, legyen tisztába azzal, hogy sok a kiéhezett hímnemü és lehet , hogy "bepróbálkozik" az asszonypajtásnál...Ezzel kapcsolatban is történtek már dolgok, és bármilyen meglepö a végkifejlet elég változatos volt A "kiverem a paplanalatt" dolog talán még megérthetö, bár ez is felvet némi nemü higiéniai kérdést. Valóban nehéz és kínos is, de meg kell találni a kompromisszumokat......


Kedves AF Recruiting!
Gondolom itt most nagyon erösen túloztál ami sokakat el fog riasztani a közös szállóktól! Én azért nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen állatok jönnek Németországba dolgozni! Biztos van ilyen is de ha valaki igy viselkedik, akkor ez az ember otthon sem volt másmilyen! Mi az hogy "ki kell engedni a gözt"? Hát nem dolgoznak ezek az emberek eleget, hogy még mindig ilyen sok az energiájuk? Tény, hogy egy ilyen közös férfi szállóra nem ildomos a saját rokonságot (nej, barátnö, stb) bevinni, na de azért amit itt irsz nagyon erös túlzásnak tartom.Nincs ezekeben az emberkben semmilyen önkontroll? Mitöl válna valaki ilyen álattá, csak egy nöi domborulat miatt amikor az internet tele ingyen pornóval?? Szerintem ha van is ilyen erösen céltévesztettek lehetnek, s nem sokáig fogják itt birni, hiszen mindenkinek az a célja, hogy sok pénzt keressen és jobban eljen nem?
EZ LENNE AZ AZ ÉLET, amit Te itt leirtál? Hihetetlen! :sick:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 3 hónapja #38289 Írta: AF Recruiting
AF Recruiting válaszolt a következő témában: Együttélés

Kedves DCT!

Ez nem mind saját tapasztalat, de hidd el, egyéltalán nem túlzok. Nahmármost nem azt írom, hogy mindenki ilyen, de elég sokan igen. Bár te most kiragadtál egy "erös" részt, amely azonban önmagában nem tükröz mindent.

Sajnos valóban létezik ilyen ember, bár mit lehet tenni, van az éremnek másik oldala is :D

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 3 hónapja #38290 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Együttélés

AF Recruiting írta: Ez nem mind saját tapasztalat, de hidd el, egyéltalán nem túlzok. Nahmármost nem azt írom, hogy mindenki ilyen, de elég sokan igen. Bár te most kiragadtál egy "erös" részt, amely azonban önmagában nem tükröz mindent. Sajnos valóban létezik ilyen ember, bár mit lehet tenni, van az éremnek másik oldala is


Hát persze, hogy kiragadtam a húzosabb részeket, hiszen ezek megdöbbentőek!
Azt én is sokszor hallottam, hogy megy az ivászat, de az ilyen embereknél is csak
csodálkozni tudok azon, hogy az otthoni NAGY CÉLOK ilyen hamar a sűlyesztőbe
kerülnek! Ezt azért nem nagyon tudom felfogni ésszel, mert ilyen helyzetben
semmi nem fog maradni az újrakezdéshez, akkor meg minek jöttek az ilyen emberek
ki? Kalandvágyból? Drága multaság ez így, viszont csak telnek s vesznek az évek......

Nekem úgy tűnik, hogy a legtöbb próbálkozónak nem megy elég gyorsan, s
ezért hamar feladják, ezért, vagy azért! Van még néhány fórum ahol olvasgatok
s ezer okot találnak mindig arra, hogy mi miért nem megy, s egyet sem arra,
hogy hogyan kellene mégis megpróbálni! Mo.-on is van mindig indok! Ez beteg
az messze van, itt túl nehéz, ott meg nincs haver, ennyiért meg anyámnak sem,
a kérót nem hagyom, hosszú a tömegközlekedés, ki fizeti ezt meg nekem, stb stb stb.....
Hogy a célunk hogyan érhetjük el, arra nincs egy tipp sem! Áldozatot? Na ne! Azt
nem hozunk habokra, mert mi van ha nem sikerül.....?
:S :whistle: :(

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!