Torrent Németország

  • Gabóca
  • Gabóca profilkép Témaindító
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Légy önmagad, mindenki más már úgyis foglalt!
Több
9 éve 11 hónapja #36043 Írta: Gabóca
Torrent Németország téma létrehozva Gabóca által

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek! Tegnapelőtt érkeztem Németországba este, és tegnap bekapcsoltam a gépemet, amivel automatikusan elkezdtem a seedelést az ncore-ra. 4 filmet kellett még visszatöltenem, pár órát csináltam, amikor a férjem hazajött, és meglátta, hogy mit csinálok. Mit mondjak? Volt kiabálás, mert azt mondta, hogy ez nagyon drága dolog, de elfelejtette ő is mondani nekem. Ő már 3 éve kint él, és soha semmit nem töltött le és fel sehonnan. Persze azonnal leálltam a dologgal, csak hát nem tudom hogy ez most így mennyire volt gáz? Mert megnéztem a neten, és 2011-es és 2012-es évekről olvastam szörnyű híreket ezekkel kapcsolatban, hogy milyen extra magas a büntetés, de azt is olvastam valahol, hogy tavaly volt valami törvénymódosítás a németeknél ebben a témában. Tud erről valaki valami konkrétat? Előre is köszönöm!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #36045 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Torrent Németország

Szia Gabóca, módosításról nem hallottam (a könnyítést kétleném is), de tény, hogy én is kaptam már egyetlen CD torrent letöltéséröl 800 eurós irgum-burgumot. Nem is én voltam a tettes, de az én nevemen volt az internet, egy kollegám meg úgy gondolta, hogy nehogymár kiadjon a CD-ért pénzt, megcsinálta "okosban". Szerencsémre a srác addigra ugyan már hazament, de megadtam a nevét, címét, aztán valahogy elfeküdt az ügy.... Nem ma volt, de most már otthon is simán behajtanak, szóval nagyon igaza volt a férjednek.....
Annyi módosításról tudok csak (de ez is korábbi téma), hogy az ezzel foglalkozó ügyvédek nem írhatnak be ügyvédi átalányköltséget (akár 200-500 eurót is, mint azt tették korábban), hanem pontosan részletezniük kell a felmerülö költségeiket. Szóval ez alapján csak az költség rész lehet karcsúbb, az alapkövetelés nagyságát továbbra is az a cég határozza meg, akinek a kárára történik a letöltés (pl. zenei kiadók, filmforgalmazók, stb.) Viszont az ö ceruzájuk se fog vékonyan.... Szóval el a kezekkel az ilyesmitöl, és imádkozás, hogy ne bukj meg rögtön az elsön!

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gabóca

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Gabóca
  • Gabóca profilkép Témaindító
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Légy önmagad, mindenki más már úgyis foglalt!
Több
9 éve 11 hónapja #36046 Írta: Gabóca
Gabóca válaszolt a következő témában: Torrent Németország

Köszönöm szépen a válaszodat Gejza! Imádkozom bőszen, mert nem akarom a férjemnél kihúzni a gyufát.... Remélem azért ha mégis megbüntetnek, akkor lehet kérni részletfizetést, vagy esetleg alkudozni velük? Mert van egy tartósan beteg gyerekünk is, vagy ez itt nem számít? Nincs méltányosság?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #36059 Írta: erimur
erimur válaszolt a következő témában: Torrent Németország

Annyira azert nem sulyos ez a letoltes-feltoltes dolog. Fugg attol hogy milyen oldalrol toltottel le, vagy vissza. A magyar oldalakat nem nezik. Nemet oldalrol ne tolts! Meg attol is fugg, hogy nagy varosba vagy. Az egyik baratom egy kisvarosba el, magyar oldalrol minden nap legalabb 4-5 filmet tolt le, mar 3 eve el itt es soha nem jott le neki semmi buntetes.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gabóca

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja - 9 éve 11 hónapja #36081 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Torrent Németország

erimur írta: Annyira azert nem sulyos ez a letoltes-feltoltes dolog. Fugg attol hogy milyen oldalrol toltottel le, vagy vissza. A magyar oldalakat nem nezik. Német oldalrol ne tolts! Meg attol is fugg, hogy nagy varosba vagy. Az egyik baratom egy kisvarosba el, magyar oldalrol minden nap legalabb 4-5 filmet tolt le, mar 3 eve el itt es soha nem jott le neki semmi buntetes.

Ez egy tevedes amit irsz. A baratod a vakszerencsenek koszonheti, hogy eddig nem kapott csekket. Nekem is van ilyen ismerosom, de olyan is akinek landolt a postaladaban a csekk.
A BitTorret nem ugy mukodik, hogy tisztan 1 serverre megy a le es feltoltes. HA tobb toltogeto van, akkor a mar letoltott tartalom "reszletei"-t, mar valaki lehet toled tolti ill. te is letoltes kozben mastol is kapsz csomagokat, nem csak a szerver felol.
A figyeles ugy tortenik, hogy tartalmakra allnak ra, adott filmek, zenek es beallnak a letoltesekbe, majd figyelik a német IP cimeket. A servert, foleg ha kulfoldi nem figyeli kozvetlen, de kozvetetten latszhat ki mit tolt ill seedel. (Nem tudom milyen beallitasai vannak a mostani torrent klienseknek, de ha kapsz adatcsomagot mas usertol ill. seedelsz, akkor ha figyelik az adott tartalmat, akkor lathatnak teged is)
Mindez ugy tortenik, hogy nem is igazan allambacsi sasol (bar elvileg ok is), hanem jopenzt remelo ugyvedi irodak a fil es zene forgalmazok megbizasabol. Legutobb ez mar odaig fajult, hogy egy ugyvedi iroda csinalt egy severt, ingyen pornoval, reklamoztak is, raadasul nem letoltes, hanem streaming es megkaptak egy rakas user informaciot birosagon keresztul. Majd kuldtek a csekkeket. (BAr szerintem a streaming jogilag tutti vedheto, mert nem letoltes, ellenben ha csaladapuka kap egy csekket, mert letoltotte a Pamela elfenekelte Jozsi c. filmet, akkor nagyon gyorsan be fogja fizetni az osszeget, csak hagyjak beken.:) )
Torrentnel ugye ha mar kapsz egy barmilyen kis reszletet a tartalombol (film, zene), mivel a reszleges letoltes is bunti, ezert mar piszkalhato az ember. Az ugyvedi irodak kikuldik a csekket, de egyebkent tamadhato es meguszhato, de jogi hercehurcaval jar es vegul penzbe kerul. Ergo ne tolts le illegal tartalmakat.
(A kiskapu egyebkent egy Mo.-on felallitott remoteban elerheto server vagy NAS, ahol letolt az ember, majd arrol a szerverrol VPN-el athuzza az itteni gepre. MAgyar IP-rol torrenttel senki nem foglalkozik, Mo.-on sajat reszre letoltott fil legalis az adathordozok es mediatermekek araban megfizetett licensz dijj miatt. A VPN-bol meg csak egy adatkapcsolat latszik, semmi tobb)
Megegy dolog. Németországban a felhasznalo felel szigoruan a sajat WiFi-jeert!!!! HA nem veded le megfelelo szinten es valaki racsatlakozik a wifidre, azert te felelsz!!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gejza, Geotech, Gabóca

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #36095 Írta: Geotech
Geotech válaszolt a következő témában: Torrent Németország

Ez sajna igaz, mivel pont tavaly kapott az egy volt kollégám egy szép csekket zeneletöltés végett, így szerintem sem érdemes ezzel játszadozni.
Nézd meg online a filmet, rengeteg olyan oldal van ahol meg lehet tekinteni a filmeket abból szerintem nincs gond. Legalább is én még nem kaptam ezért büntit.

Kérdés: Mi van akkor ha mondjuk nem torrent hanem Warez oldalról van letöltve bármi?
Pl: Data.hu ( Magyar server) és onnan sok mindent le lehet tölteni! ès mivel warez, nem kell seedelni!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gabóca

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!