Jön a német általános minimálbér 8,5€?
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
mahlzeit írta: Nem a termelesbol jottel, hanem a cucializmusbol, ahol azt vertek a fejekbe, ha “kalapacs” van a kezedben akkor te termelo munkat vegzel.....
.... Adminisztrativ munka meg olyan egy cegnel, mint olaj a motorban. A konyvelo pedig nem az az ember aki a te fizetesed adminisztralja, hanem az(ok) az emberek aki kitalaljak, hogy lehet a kiadast-adokat optimalizalni, aminek van csak igazan hatasa a “te termelesedre”.
Én egész idő alatt az ÉRTÉKELŐÁLLÍTÁSRÓL lefetyeltem! Tehát nem a kaplapácson múlik! Egy iró is termel értéket! Egy gépészmérnök aki egész nap számol is termel értéket. Egy épitész aki tervez az is termel értéket nem csak a hegesztő vagy a lakatos. Egy belső elemzést végő munkatárs aki mások céges eredményét összegzi az unproduktiv, de szükséges! Egy titkárnő is unproduktiv! Egy pék az termel, de mit termel szerited, egy kasszásnő aki ezt még csak be sem árazza, csak a barcodot huzza le, a computernél?? Pedig ezekre is szükség van, noha ahogy itt a Realban tapasztalatjuk, már nincs szükség mindenáron pénztárosnőre sem mert a kuncsaft maga scanelheti és fizethet.... Láthatóan itt is kiiktatható az ilyen munkakör! Egyébként abban is egyetértek veled, hogy "aki kitalálja, hogy hogyan lehet jobban, olcsóban s gyorsabban termelni" az is értéket állit elő! Ez a szellemi munka sem "kalapácsos" ahogy írtad!
Ui: látom a könyvelő ügyében egyetértünk! Valóban még csak a kiadásokat sem optimalizálja.
Ahogy én is irtam, a meglevő eredményt összegzi, ami nem változik ezzel, csak egy statisztikai szám.
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
DECO: Az utóiratod kissé megrengető és azt mutatja, hogy lövésed nincs a könyvelés mivoltáról. Egye fene, meghagylak hitedben, de javaslom, hogy ne kezd el művelni a szakmámat, mert unproduktiv leszel és nem fogod érte megkapni a 8,5 Eurós minimált sem, hacsak Merkel asszony nem lesz kegyes hozzád és vezeti be koalíciójával az alsó limitet!!!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Lassan ez a topic ätmegy pedigree mutogato kirakatba.....kinek mennyi diplomaja van?
Örülök a sok vegzettsegnek, szep volt......becsülendö a szorgalom. De! Ugye a mai gazdasagi tragyatelepet a sok agyontanult "vezetesre termett" okozta es nem a grafikus meg a szarazepitö mester.
A föleny enyhe szaga terjeng....
BRD-ben ätlagban a tarifa szerint fizetnek, ami messze magasabb 3-5 euronal. A gond nem a kivaltsagosoknal van, nem a tarifa szerint fizetetteknel van, hanem akik "egyezseg alapjan tenyleg 3 euro bruttoert napi 16 oraban csontozzak a hust meg keverik a kutyakajat.
No ezt biztosan (80%) megszüntetne a minimalber. Es ez helyes.
Hogy ennek meg mifele kihatasa lesz...? Majd elöveszem valamelyik okos közgaz prof alltal összedobott okos könyvemet es megnezem benne hogy mi lesz akkor......ja meg megprobalom megkeresni hogy hol lett elrontva az egesz vilaggazdasag.
Lehet hogy maga a tananyag volt az oka?
Olvassatok a Mahlzeitet, neki van diplomaja es meg is tisztan latja a helyzetet.
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Tenyleg nem erted:) Ezt ne ragozzuk..DECOTEXT írta:
mahlzeit írta: Nem a termelesbol jottel, hanem a cucializmusbol, ahol azt vertek a fejekbe, ha “kalapacs” van a kezedben akkor te termelo munkat vegzel.....
.... Adminisztrativ munka meg olyan egy cegnel, mint olaj a motorban. A konyvelo pedig nem az az ember aki a te fizetesed adminisztralja, hanem az(ok) az emberek aki kitalaljak, hogy lehet a kiadast-adokat optimalizalni, aminek van csak igazan hatasa a “te termelesedre”.
Én egész idő alatt az ÉRTÉKELŐÁLLÍTÁSRÓL lefetyeltem! Tehát nem a kaplapácson múlik! Egy iró is termel értéket! Egy gépészmérnök aki egész nap számol is termel értéket. Egy épitész aki tervez az is termel értéket nem csak a hegesztő vagy a lakatos. Egy belső elemzést végő munkatárs aki mások céges eredményét összegzi az unproduktiv, de szükséges! Egy titkárnő is unproduktiv! Egy pék az termel, de mit termel szerited, egy kasszásnő aki ezt még csak be sem árazza, csak a barcodot huzza le, a computernél?? Pedig ezekre is szükség van, noha ahogy itt a Realban tapasztalatjuk, már nincs szükség mindenáron pénztárosnőre sem mert a kuncsaft maga scanelheti és fizethet.... Láthatóan itt is kiiktatható az ilyen munkakör! Egyébként abban is egyetértek veled, hogy "aki kitalálja, hogy hogyan lehet jobban, olcsóban s gyorsabban termelni" az is értéket állit elő! Ez a szellemi munka sem "kalapácsos" ahogy írtad!
Ui: látom a könyvelő ügyében egyetértünk! Valóban még csak a kiadásokat sem optimalizálja.
Ahogy én is irtam, a meglevő eredményt összegzi, ami nem változik ezzel, csak egy statisztikai szám.
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Nem csak a statisztikaban nez ki jol, hanem a legalulrol felhuzott emberek eleteben is. Nyilvan van valami ara azert a dolognak. Kevesebben mehetnek majd kelet Europabol "olcso" munkara. Bar a kiskapukat valoszunileg megtalaljak majd a "munkaszervezok"..Gergoo írta: Szerintem a minimálbérrel (nem csak Németországban) ügyesen növelhető a "középréteg" és jól meg meghúzható a "legalja" határvonal. Statisztikában jól néz ki, a gazdaságra pedig úgy nulla hatással lesz.