Jön a német általános minimálbér 8,5€?
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
star70 írta: Amúgy remélem Deco előrejelzései nem válnak valóra Németországban..mert akkor nem sok értelme van kimenni,hiszen itthon uezt teszik szó szerint a munkáltatók....és most emelik 100ezerre a minimálbért...Kint uazt lehet tenni 8.50-es órabérrel mint itthon..túlélni.
8 x 8,5 = 68€ / nap Ha csak 20 munkanapot számolok akkor is ez 1320 euron, bruttó! Ha van túlóra akkor több. Mi az, hogy "túlélni"?? Könyörgöm, ez a leendő minimálbér a képzetlen, munkaerőnek adandó, akik most 4-6 bruttó euróval "eveznek" (vagy még kevesebbel). Szerinted mennyit kellene akkor kapniuk, hogy ne "túlélni" kelljen?? Minjen a házastárs is dolgozni, az már 2x ennyi, minimum! Mo.-on sincs ez másképpen! Nekem nem az a bajom**, hogy a képzetlen munkaerő ennyit fog kapni, hanem az, hogy a képzett sem fog többet haza vinni! Azt fogja mondani a munkaadó, hogy ha "előírják" akkor adom, de többet nem!
** Ha most minden képzetlen bérét erre a szintre, akkor én is követelem, hogy nekem is adjanak ilyen nagyságú (%-ban) bérfejlesztést! Ne feledjük, nem arról van szó, hogy valakik (egy réteg) jobban, gyorsabban, vagy többet termel, hanem ugyan annál a termelékenységnél kap hirtelen 10-20 vagy netán 30%-os béremelést! Ezt vagy a nyereségből fizetik, vagy egy-két bért megtakarítanak....s munkát elosztják azok között akik maradtak. Ebből következik hogy még nagyobb nyomás lesz azokon akik dolgoznak!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Athena1985 írta: Brettenben? Kutyatápcsomagolás, olyan bérekért, amik köszönőviszonyban sincsenek a 8,5 Eurós minimállal!!! Igazi Abzocke! Szóljatok, ha tévedek!
Tévedsz! Miért "Abzocke"?
1./ Senkit nem kényszerítenek arra, hogy ott dolgozzon.
2./ Teljesen ismert már előtte is, hogy menyit fognak keresni!
3./ Ha a 2.-ik pont valamilyen oknál fogva nem igaz, akkor is az első hónap után el lehet menni, ha valakiek nem tetszik!
4./ Mindenkinek van lehetősége munkába állás előtt az ott dolgozóktól információt szerezni!
Szóval: nix mit Abzocke!
DCT
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
Komolyan nem értem az érveidet! Számomra nemhogy irracionálisak, de még nem is emócionálisak, hacsak nem a szó pejoratív értelmében. Persze ez a te véleményed, te dobtad fel a témát, de akkor sem kellene ennyire degradálni!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- star70
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
Amúgy eddig 7, 50 alatt még a keleti részen SEM dolgoztattak zeitarbeitnál sem.Komkrétan elektrohelfer is 9,90-et kapott...
Nem tudom,majd utánanézek ennek a bretteni kutyatápos dolognak..mintha rémlene,hogy mesélt valamit róla a férjem..persze azzal egyetértek,hogy nem muszáj ott dolgozni..de nem értem ezzel miért nem kezdenek valamit akinek ez lenne a dolga...