A labdarúgó Bajnokok Ligája és Európa-liga apropóján megerősödtek újra azok a hangok melyek a magyar csapatok esélyeit vagy inkább esélytelenségét taglalják. Hogy miért jött elő ez a téma? Mert otthon és persze mindenhol a “belünket kidolgozzuk” és ha nem végezzük jól a dolgunkat, akkor megcsap minket a kirúgás szele.

“Dögöljetek meg a pályán!”


Fogalmazzunk úgy, hogy már az is bravúrszámba megy, ha kiverünk egy… Hogy is mondjam… Egy nem éppen világverő máltai vagy éppen horvát vagy északír csapatot.
Volt szerencsém (szerencsém? Az életemből elvett 2 órát) megnézni a Ferencváros hazai és idegenbeli mérkőzését valamint a Debrecen idegenbeli (Észak-Írország) vendégjátékát. Fogalmazzunk úgy, ha így végezném a munkámat, ahogy ezek a “futballisták” játszottak (?) úgy rúgnának ki a munkahelyemről, hogy minimum fél évig nem térnék magamhoz. Magyarországon sokan a 80 ezer forintos fizetést sem érik el és a mi “aranylábú sztárjaink” pedig…

A legendás Novotny Zoltán a Ferencváros-Sliema Wanderers (máltai) mérkőzés első félidejének végén elhangzott szavai csengenek a fülemben: “Mondanám, hogy pihenni mennek az öltözőbe a játékosok, de pihentek eleget a pályán…”
Ezért a “teljesítményért” kapnak több százezres, akár milliós havi fizetést, autót és persze lakást.

Lothar Mätthaus korábbi magyar szövetségi kapitány mondta anno a válogatott játékosainak, hogy: “Érezzétek jól magatokat a pályán…” Erre az egyik legismertebb színművész-humorista csak annyit reagált: “Érezzék jól magukat? Menjenek ki, és dögöljenek meg a pályán!”

Ma itt a lehetőség. Három magyar csapat lép pályára. “Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért…” – Simon Tibor.

Ígéretek, fogadkozások helyett, az 1528. “na majd most” után, végre nagy arc nélkül menjetek ki és dolgozzatok! Úgy ahogy mi is…