Sokan mondják, hogy sajnos már nincs “kötelező sorkatonaság”, ami rendre és fegyelemre nevelné a fiatalokat. Egyetértek, de van egy másik út, ami szintén nagyon kemény (még ha teljesen más is, de mégis sok a hasonlóság) főleg, ha egyedül indulsz útnak.

Mindent magadnak kell megteremts, magadért vállalsz felelősséget. Idegen vagy és bizonyítanod kell. Sokkal keményebben, mint otthon. Nem csak magadért dolgozol, hanem a családodért és a jövőért. Ezeken felül talán a legfontosabb az, hogy magyar vagy és viszed a hírünket a világba… Keményebben kell dolgozz, mint egy német, egy angol, egy osztrák vagy egy francia. Látniuk kell, hogy igen, tényleg igazak a pletykák és a magyarok nagyon is tudnak, de hogy ennek mekkora a jelentősége? A munkahelyemen ketten vagyunk magyarok. Nem tagadom, elismernek minket. Ennek is köszönhetően egy héten belül három (!) új magyart (ketten hamarosan válaszolnak is a kérdéseimre) vettek fel egy maximum 60 munkavállalót alkalmazó céghez. Ez egy eredmény!

Nagyon keményen kell dolgozz, néha feszegetned kell a határaidat ahhoz, hogy felfigyeljenek Rád és igazán elismerjenek és persze nem csak szavakkal. Minden nap egy harc, de ennek a harcnak van és lesz is eredménye! Itt, kint van eredménye!

A legfontosabb, hogy higgy magadban és ne add fel, mert tudod, hogy nem hiábavaló…