Késelés történt egy menedékkérőket befogadó állomáson a németországi Baden-Württemberg tartományban - közölték pénteken a helyi hatóságok.

Késelés történt egy menedékkérőket befogadó állomáson

A stuttgarti ügyészség és az aaleni rendőrkapitányság közleménye szerint a Waiblingenben működő befogadó állomáson egy 28 éves férfi heves szóváltás után késsel rárontott egy 15 éves fiúra, és miután megvágta, elhagyta a szállást.
A férfit még a befogadó állomás közelében őrizetbe vették, a fiút súlyos sérüléssel kórházba szállították. Az incidens háttere nem ismert. Mindketten a volt Jugoszlávia területéről érkeztek. A támadó korábban is fenyegetett embereket késsel - áll a közleményben.
Az utóbbi napokban több más befogadó állomáson is történt erőszakos összetűzés menedékkérők között. Szakértők rámutatnak, hogy ezekben az intézményekben gyakran más-más földrészről, különböző kulturális környezetből érkező emberek élnek összezárva egy eleve nehéz élethelyzetben, nagy bizonytalanságban és kemény megpróbáltatások után, és ilyen körülmények között gyakran egy apróságból is súlyos konfliktus lehet.
A német pszichoterapeuták szövetségi kamarájának (BPtK) becslése szerint a menedékkérők 40 százaléka a poszttraumás stressz szindróma (PTSD) nevű szorongásos zavartól szenved a hazájában vagy menekülés közben átélt megrázkódtatások miatt, de csupán körülbelül 5 százalékuk részesül pszichoterápiás kezelésben.

Forrás: MTI Fotó: Getty Images