Külföldi bankszámla

Ingyenes, külföldi bankszámla Németországban

Megérkeztél Németországba és még nincs bankszámlád?

Sokáig egy külföldi bankszámla szinte elérhetetlen volt számunkra, ám most már a német n26 direkt bank ingyenes internetes bankszámlavezetést és debit mastercard bankkártyát valamint google pay használatot kínál az EU-n belüli országok (jelenleg Németország, Ausztria, Írország, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Hollandia, Belgium, Portugália, Finnország, Luxemburg, Szlovénia, Észtország, Görögország, Szlovákia, Egyesült Királyság, Lengyelország, Svédország, Dánia, Norvégia, Liechtenstein és Izland) lakosainak. Hála a technika vívmányainak, ma már bárki otthonról, a saját számítógépéről is nyithat külföldi bankszámlát.

Mikor érdemes külföldi bankszámlát nyitunk?

Ha azt fontolgatja valaki, hogy külföldre költzik, vagy esetleg már meg is tette, akkor mindenképpen nyitnia kell egy külföldi bankszámlát az adott országban, enélkül lehetetlen manapság boldogulni. Ha valaki céget szeretne alapítani, vagy a pénzét szeretné egy külföldi bankban tartani és kamatoztatni, akkor is érdemes az interneten megnyitnia külföldi bankszámláját, hiszen így elkerüli az utazást, sorbanállást, ráadásul ingyenesen vezetheti számláját otthon vagy bárhol a világon.

A német n26 bank a következőket nyújtja:

- Ingyenes számlanyitás és folyószámla vezetés

- Ingyenes MasterCard debit kártya

- Ingyenes készpénzfelvétel világszerte havonta 5 alkalommal

- Google Pay és Apple Pay

- Android és iOS alkalmazás

- Alkalmazásben állítható limitek, pin kód és elvesztés esetén letiltási lehetőség

- Transferwise plugin az ingyenes és gyors (akár 4 órán belül) és kedvező árfolyamon történő, nem euróban történő utalásokhoz

- Tranzakciók automatikus és egyéni címkézése

- Több, mint 4,5 millió elégedett ügyfél

- Ügyfélszolgálat német, angol, francia, spanyol és francia nyelven

- A Német Bankszövetség hivatalos tagja

Mi szükséges egy külföldi bankszámlanyitáshoz?

Ha valaki úgy dönt, hogy akár Magyarországról, akár már Németországból külföldi bankszámlát szeretne nyitni, akkor első lépésként tájékozójon a lehetőségekről, feltételekről. A külföldi bankszámlanyitás végül is nem sokban különbözik a magyarországi számlanyitástól, a feltételek és a kínált szolgáltatások sok banknál szinte egyformák.

Az első és talán legkézenfekbőbb dolog a (német) nyelvtudás. Nyelvtudás nélkül nehéz boldogulni külföldön, különösen a külföldi bankszámlanyitás és egyéb hivatalos ügyek intézése közben. A .de jelentkezési lapja viszonylag egyszerű és könnyen áttekinthető, minimális némettudással, szótár vagy fordító segítségével bárki kitöltheti. Nyelvtudás hiányában kérj segítséget valakitől, aki beszéli a nyelvet, hogy mind az adatok megadásakor, mind a feltételek lefordításában segítségedre lehessen.

Természetesen szükséged lesz különféle dokumentumokra is, mint személyi igazolvány és/vagy útlevél, lakcímkártya, esetleg közüzemi számla. A bank nem tesz különbséget helyi és külföldi bankszámla tulajdonos között, így a külföldi bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok és információk is szinte ugyanazok, mint egy helyi lakos esetében.

A külföldi bankszámla igénylésének menete:

- Lépj be n26 direkt bank oldalra

- Töltsd ki az online jelentkezési lapot (a csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni – természetesen külföldi bankszámla esetében is valós adatokat kell megadni, ne trüközzünk pl. valótlan külföldi lakcím beírásával)

Jóváhagyás után, perceken belül beléphetsz fiókodba online de egy héten belül az ingyenes Mastercard debit kártya is meg fog érkezni az adott címre. Eelőfordulhat, hogy a megadott telefonszámon fel is fognak hívni, így fontos, hogy olyan számot adj meg, amelyen elérhető vagy!