Kiküldetésben idősgondozóként

Több
9 éve 2 hónapja #38623 Írta: kirschblute
Kiküldetésben idősgondozóként téma létrehozva kirschblute által

Sziasztok!

Rég "jártam" erre, biztos nagyon sok minden törtent...
Szeretnék kis tájékoztatást, vagy eszmecserét a következős dologban:

Ma kaptam egy levelet a szlovák cégtől, akivel szerződésem van... hogy akik két éve dolgoznak Németországban, azok kötelesek hazamenni két év utan két hónapra. Magyarországon fizetni az egeszségbiztosítást arra a két hónapra...
Azt tudni kell, hogy idősgondozóként dolgozom és 3 havonta így is kötelező hazamenni 1-5 hétre. Arra az időre M.o-on fizetni a biztosítást... Nem értem, hogy mire jó ez a két hónap kötelező hazamenetel, miért nem számít bele az amugy is otthon eltöltött idő?
Tud erről valaki valamit?
Aki német cégnél dolgozik, annak is haza kell mennie két év után két hónapra? Vagy hogy van ez most?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Hozzáteszem, hogy remek csaladnál vagyok, de ha nem tudok rendesen megélni, mást kell keressek...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja - 9 éve 2 hónapja #38625 Írta: bererd
bererd válaszolt a következő témában: Kiküldetésben idősgondozóként

Szia én is idősgondozóként dolgozom kinn, csak 7 hónapja, eddig két alkalommal voltam MO-on, 1 és 3 hétre. Erről a kötelező hazamenetelről még nem hallottam, de nem lehet, hogy a szlovákoknak kell? Azt írtad, hogy szlovák cégnek dolgozol, ha jól értettem. Én amikor otthon vagyok, nem fizetek biztosítást. Azt kellene? MIre elintézem a papírmunkát, már jövök is vissza.
Betty

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #38627 Írta: kirschblute
kirschblute válaszolt a következő témában: Kiküldetésben idősgondozóként

Most levelezek a céggel; ők azt mondják, hogy 3 ledolgozott hónap után jogunk van hazamenni, de nem kötelezø. Én pedig úgy tudtam eddig, hogy minimum 1 hétre kötelezező'hazamenni. (Vissza kene olvsani az emaileket...)
Kerdésedre a válasz pedig: ha MO-on vagy, akar csak egy napot is, a biztosítasodnak folyamatosnak kell lennie, tehát fizetned kell a napi 627, vagy valami ilyesmi összeget.
Gondolom, egyszerűbb a helyzet, ha német cegnél dolgozik az ember, én is fontolgattam, de ez a család annyira szuper, hogy nincs kedve az embernek másikat keresni. De most mégis körül fogok nézni.
Most nem is tudom, eddig téves infot adtak nekem a szlovak cégnél???

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 2 hónapja - 9 éve 2 hónapja #38628 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Kiküldetésben idősgondozóként

kirschblute írta: Sziasztok!

Rég "jártam" erre, biztos nagyon sok minden törtent...
Szeretnék kis tájékoztatást, vagy eszmecserét a következős dologban: Ma kaptam egy levelet a szlovák cégtől, akivel szerződésem van... hogy akik két éve dolgoznak Németországban, azok kötelesek hazamenni két év utan két hónapra. Magyarországon fizetni az egeszségbiztosítást arra a két hónapra...Azt tudni kell, hogy idősgondozóként dolgozom és 3 havonta így is kötelező hazamenni 1-5 hétre. Arra az időre M.o-on fizetni a biztosítást... Nem értem, hogy mire jó ez a két hónap kötelező hazamenetel, miért nem számít bele az amugy is otthon eltöltött idő? Tud erről valaki valamit? Aki német cégnél dolgozik, annak is haza kell mennie két év után két hónapra? Vagy hogy van ez most?
Előre is köszönöm a válaszokat. Hozzáteszem, hogy remek csaladnál vagyok, de ha nem tudok rendesen megélni, mást kell keressek...


Szerintem ebben valami trükközés van, hogy megszakitsák a folyamatos németországi munkavégzést! Elképzelhető, hogy valamilyen szlovák adóelőírást lehet ezzel elkerülni! Az sem nagyon értem, hogy miért kell 3 havonta haza menni, de valószínű, hogy ne tudjatok majd német nyugdijat kérni, s ne itt kelljen adózniuk. Ez abból ered, hogy aki itt Németországban dolgozik 185, vagy több napot, annak itt kell adóznia. Ez egy EU előrás a kettős adózás elkerülése érdekében! Valószínű, hogy a céged ahol dolgozol sokkal kevesebb adót fizet így Szlovákiában. Ami viszont disznóség az az, hogy megszakitják a munkaviszonyodat is és a betegbiztosítást is különben nem kéne magadnak fizetni Mo.-on!! Abban sem vagyok biztos hogy az a 2 hónap a nyugdijadba beleszámít, így ez eléggé húzos munkahely!

Azok a dolgozók akik német cégnél dolgoznak, nem küldik sehova az
alkalmazottat, mert ezek eleve itt adóznak, s itt vonják az adóelőleget!

Biztos vagy Te abban, hogy be vagy valahol jelentve, s fizetnek utánad járulékokat??

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #38630 Írta: kirschblute
kirschblute válaszolt a következő témában: Kiküldetésben idősgondozóként

Köszi Deco a választ. En is trükközésre gynakszom. Azt hiszem, hogy karon fogom a német barátnőmet és utanajarunk a dolognak. Bár a nemet ceg vezetője azt mondta, hogy még ez a legkorrektebb cg a szlovakok között. Valószínű, hogy jött valami új adószabalyozás szlovak reszről, azert van ez a dolog. Rakérdeztem, hogy hol lehet megtalalni ezeket az előírásokat... Kíváncsi vagyok, hogy válaszolnak-e.
Jól latod, nem fizetnek adót Nemetországban. Én csak ugródeszkának gondoltam ezt a ceget, mert en itt szeretnek adózni is, dolgozni is, elni is... Csak annyira jófej emberek közé kerültem, hogy nem akartam volna elsietni innen.
Szerintem a papírok rendben vannak, de utánanézek.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #38631 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Kiküldetésben idősgondozóként

Kiküldetés. Ennyi a "trükk". Kiküldetésben pedig nem lehetsz örökké. Van valahol kiküldetés topik, érdemes megkeresni és elolvasni! Persze attól még nem lesz német munkaviszony!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zsoltiabéka

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!