Kiköltözéssel kapcsolatos teendők
- forrest
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
13 éve 3 hónapja #5951
Írta: forrest
A futás azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez.
forrest válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők
Maya, segíts légyszíves!
Ha megvan ez a Persönliche Identifikationsnummer, ezzel a lappal bekell menni a Finanzamthoz adószámot(Steuer ID Nummer) igényelni?
Pontosan mi a teendő vele? Nekünk mondták, hogy menjünk be a Finanzamthoz, de azt sem tudom, hogy mit mondjak, mit szeretnék.
Ha megvan ez a Persönliche Identifikationsnummer, ezzel a lappal bekell menni a Finanzamthoz adószámot(Steuer ID Nummer) igényelni?
Pontosan mi a teendő vele? Nekünk mondták, hogy menjünk be a Finanzamthoz, de azt sem tudom, hogy mit mondjak, mit szeretnék.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- feco100
- Látogató
13 éve 3 hónapja #5966
Írta: feco100
feco100 válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők
Szia!Nem vagyok Maya de a kérdésedben a válasz,ha már neked megvan sehová nem kell menned és kikérni,csak annyi a teendöd ha melozol vagy fogsz,akkor ezt a számot kell leadni a munkáltatonak!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
13 éve 3 hónapja #5981
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők
Szeretnéd tudni az adószámodat?
Ha akarod tudni, bemégy az adóhivatalba(Finanzamt), megmutatod az Identifikationsnummer-t, meg lehet hogy a személyi igazolványodat, vagy az útlevelet kérik hozzá, aztán annyit mondasz:
Ich möchte meine Steuernummer wissen: Az adószámomat szeretném tudni.
Aztán kikeresik neked. Benne vagy a számítógépes rendszerükben. De minek is van rá szükséged?
Gruß
Ha akarod tudni, bemégy az adóhivatalba(Finanzamt), megmutatod az Identifikationsnummer-t, meg lehet hogy a személyi igazolványodat, vagy az útlevelet kérik hozzá, aztán annyit mondasz:
Ich möchte meine Steuernummer wissen: Az adószámomat szeretném tudni.
Aztán kikeresik neked. Benne vagy a számítógépes rendszerükben. De minek is van rá szükséged?
Gruß
- Optimist
- Látogató
13 éve 3 hónapja #5982
Írta: Optimist
Optimist válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők
Forest!
Ott tévedtél el egy kicsit, hogy régebben be kellett menni, de most már nem kell.Feco ezelőtt 7 évvel még be ment, ha jól értettem, de neked már nem kell. Fogod a papírt, és odalököd a munkáltatódnak. Kb így vettem ki itt a fórumból. Ha tévednék valaki sürgősen javítson ki, mert hülyeséget nem akarok mondani...
Ott tévedtél el egy kicsit, hogy régebben be kellett menni, de most már nem kell.Feco ezelőtt 7 évvel még be ment, ha jól értettem, de neked már nem kell. Fogod a papírt, és odalököd a munkáltatódnak. Kb így vettem ki itt a fórumból. Ha tévednék valaki sürgősen javítson ki, mert hülyeséget nem akarok mondani...
- vinoblis
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #5985
Írta: vinoblis
vinoblis válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők
Sziasztok,
az év végén készülünk Németországba, határozott két éves időtartamra, cégcsoporton belüli kirendelés (Entsendung) formájában fogok dolgozni, a feleségem pedig a jelenlegi állás szerint fizetés nélküli szabin lesz a jelenlegi munkahelyén.
A jogviszony biztosítási részével már nagyjából képben vagyok, viszont a következő kérdésekben a segítségeteket kérném:
1. Lakcím: be szeretném jelenteni a leendő kinti lakcímemet (a cégem fog nekünk bérelni egy lakást, lesz bérleti szerződés, stb.) Hol és milyen módon tudom ezt megtenni (odakint / itthon) ? Kell-e valami egyéb igazolás a bérbeadótól, amivel a lakcímbejelentést el lehet intézni? Itthon az okmányirodában van-e valami teendőm (pl. kijelentkezés - szükséges?)
2. Kirendelés: esetleg van valakinek a kirendelésre vonatkozó megállapodása a munkáltatójával, amit sablonként használhatnék? Köt a két cég (anyacég és leányvállalat) is egymással megállapodást, ilyet esetleg látott-e már valaki?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is.
Üdv. G.
az év végén készülünk Németországba, határozott két éves időtartamra, cégcsoporton belüli kirendelés (Entsendung) formájában fogok dolgozni, a feleségem pedig a jelenlegi állás szerint fizetés nélküli szabin lesz a jelenlegi munkahelyén.
A jogviszony biztosítási részével már nagyjából képben vagyok, viszont a következő kérdésekben a segítségeteket kérném:
1. Lakcím: be szeretném jelenteni a leendő kinti lakcímemet (a cégem fog nekünk bérelni egy lakást, lesz bérleti szerződés, stb.) Hol és milyen módon tudom ezt megtenni (odakint / itthon) ? Kell-e valami egyéb igazolás a bérbeadótól, amivel a lakcímbejelentést el lehet intézni? Itthon az okmányirodában van-e valami teendőm (pl. kijelentkezés - szükséges?)
2. Kirendelés: esetleg van valakinek a kirendelésre vonatkozó megállapodása a munkáltatójával, amit sablonként használhatnék? Köt a két cég (anyacég és leányvállalat) is egymással megállapodást, ilyet esetleg látott-e már valaki?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is.
Üdv. G.
- forrest
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
13 éve 3 hónapja #5988
Írta: forrest
forrest válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők
A közvetítő cég kérte, hogy menjek a hivatalba a Jenőhő. Meg adott valami nyomtatványt. Inkább bemegyek nehogy gond legyen.
Aztán szépen oda adom a Steuer ID Nummert a munkáltatónak.
Aztán szépen oda adom a Steuer ID Nummert a munkáltatónak.