Réki-Duó Kft. információ kérés

Több
12 éve 2 hónapja #15161 Írta: ZamboAti
Réki-Duó Kft. információ kérés téma létrehozva ZamboAti által

Erről a cégről szeretnék információhoz jutni, hátha dolgozik náluk valaki.Essenberg, Esterwegen környékén dolgoznak,vasipari munkákal,hegesztés,szélkerekek. A cég neve Réki-Duó SchweisTechnik Gmbh, Révész Csaba. Érdekelne, hogy mennyire megbízható ez a cég, mind fizetés,szállás tekintetében. Köszönöm!
Téma zárolva.
Több
12 éve 2 hónapja #15251 Írta: sleepygti
sleepygti válaszolt a következő témában: Réki-Duó Kft. információ kérés

Szia!

A cég létezik, fizet, szállást biztosít. Öcsém és pár ismerősünk is itt dolgozik, öcsém lassan 1 éve. Pont tegnap voltam nála, ott aludtam a cég által biztosított szálláson és reggel pont érkezett egy új dolgozó.
Egész házakat bérelnek, egy szobában 2-3 ember osztozik, a minőség a lakótársaktól függ, de a hely nem rossz. Sokat kell dolgozni, rengeteg túlóra de mindent kifizetnek, hazautazást nem fizetik de 2-3 havonta elengednek 1-2 hétre. Az ott dolgozók persze szidják, hogy nem mindig tudják hogy jövő héten milyen műszakban vagy hol dolgoznak, hogy nem mindig tájékoztatják őket a történésekről, na de mit várunk egy magyar cégtől.... Van aki már több éve dolgozik nekik... Esterwegenben nagyon sok magyar van, már külön "magyar negyedről" beszélnek.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: ZamboAti
Téma zárolva.
Több
12 éve 2 hónapja #15392 Írta: ZamboAti
ZamboAti válaszolt a következő témában: Réki-Duó Kft. információ kérés

A haverom pár hónapja ment ki.Essenberg környékén dolgozik. Szóltam neki, hogyha lenne hely akkor én ki mennék.De jól utána akarok járni a dolgoknak, mert biztosra akarok menni.Ő is hasonló dolgokat mondott, mint amit te.Az első hónapban több helyen is dolgozott, de mostmár van egy fix helye.És így is lenne jó.Úgy néz ki, hogy a vállalkozó még visz ki embereket, ha jól tudom München környékére valami traktorgyárba, de ez nem biztos. Jobb lenne itt délen, mint ott fent északon.Nekem azt mondta, hogy itthonra minimálbért fizet, a német számlára ha jól emlékszem netto 5 Euro a kezdő órabér.Azt nekem is mondta, hogy lehet bőven túlórázni, de én azért is akarok kimenni, hogy félretegyek, és nem elbulizni.Kérdezhetek így ismeretlenül a fizetés felől, érdekelne, hogy mégis mennyit lehet félretenni a minimálbéren felül, na persze, ha ez a magyar minimálbér utalás létezik.Mert ez nekem így furcsán hangzik.

Köszönöm!
Téma zárolva.
Több
12 éve 2 hónapja #15394 Írta: candy000
candy000 válaszolt a következő témában: Réki-Duó Kft. információ kérés

szia!

én nem akarok okoskodni, mert én még szép magyar hazánkba vagyok, de két ismerősöm is van akik Németországban dolgoznak, magyar a cég ide van bejelentve így lehet az, hogy a magyar minimálbért utalja magyar számlára, s a többit pedig kinntre. Az egyik ismim pl.: ezt a minimálbért akkor is megkapja mikor nincs munka s itthon vannak 1-2 hetet.
Téma zárolva.
Több
12 éve 2 hónapja #15396 Írta: sleepygti
sleepygti válaszolt a következő témában: Réki-Duó Kft. információ kérés

A minimálbérutalás tényleg megy.
Nem lehet pontosan megmondani mennyit tudsz majd félretenni. Öcsém kb 200-300 eurót él fel havonta(kaja stb) és talán olyan 7-800 eurót tud félretenni, de ehhez párosul akár 250-300 óra munka egy hónapban.
Téma zárolva.
Több
12 éve 2 hónapja #15486 Írta: ZamboAti
ZamboAti válaszolt a következő témában: Réki-Duó Kft. információ kérés

Azt megtudod még kérdezni öcsédtől, hogy tényleg netto 5 Eurós órabérük van?És azt hogy félretett összeg az csak külföldi munkájából származik, és az itthoni minimálbér az egy másik külön összeg?Köszönöm mégegyszer a segítségedet!
Téma zárolva.