A német konyha
- skolik
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 44
- Köszönetek: 31
13 éve 2 hónapja #7097
Írta: skolik
skolik válaszolt a következő témában: A német konyha
A céklát hogyan eszik a németek? Pontosabban hogyan szerepel a receptkönyvekben?
Nekünk most nagyon sok termett, de mi csak nyersen, salátának szoktuk enni.
Viszont ha találnék valami tutijó receptet, akkor vinnék egy csomót magammal...
A főtt céklából készült saláta nálunk annyira nem jön be, max egy hónapban egyszer:-)
Nekünk most nagyon sok termett, de mi csak nyersen, salátának szoktuk enni.
Viszont ha találnék valami tutijó receptet, akkor vinnék egy csomót magammal...
A főtt céklából készült saláta nálunk annyira nem jön be, max egy hónapban egyszer:-)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Firewain
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 31
- Köszönetek: 27
13 éve 2 hónapja #7099
Írta: Firewain
Firewain válaszolt a következő témában: A német konyha
Én többféleképp készítem a céklát, levesnek, carpaccionak, salátának, stb. De ha beadod a keresőbe a Rote Bete recept- et sok lehetőséget kihoz. Választhatsz belőle.
A családomnak a carpaccio kedvence, de abban nem a cékla a domináns.
Ehhez a céklát nem túl vastag karikákra vágom kb 2,5 3 mm. kevés vörös és fokhagymával köménymaggal, korianderrel sóval és kicsi cukorral megpárolom. Serpenyőben kb. 3 ek. kockázott Bacont megpirítok. Ez el is hagyható. Egy almát meghámozok, vékony szeletekre vágom, kicsit meglocsolom citromlével. A mozzarellát vastag szeletekre vágom.
A lapostányér aljára felfektetem a cékla és mozzarella szeleteket. Szépen kicsit fedve csak egymást. Kicsit megpermetezem olivaolajjal és fehér balzsamecettel. Egyenletesen rászórom a bacont. Elosztom rajt az almaszeleteket és kevés rukkolával díszítem.
A családomnak a carpaccio kedvence, de abban nem a cékla a domináns.
Ehhez a céklát nem túl vastag karikákra vágom kb 2,5 3 mm. kevés vörös és fokhagymával köménymaggal, korianderrel sóval és kicsi cukorral megpárolom. Serpenyőben kb. 3 ek. kockázott Bacont megpirítok. Ez el is hagyható. Egy almát meghámozok, vékony szeletekre vágom, kicsit meglocsolom citromlével. A mozzarellát vastag szeletekre vágom.
A lapostányér aljára felfektetem a cékla és mozzarella szeleteket. Szépen kicsit fedve csak egymást. Kicsit megpermetezem olivaolajjal és fehér balzsamecettel. Egyenletesen rászórom a bacont. Elosztom rajt az almaszeleteket és kevés rukkolával díszítem.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: skolik
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- skolik
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 44
- Köszönetek: 31
13 éve 2 hónapja #7116
Írta: skolik
skolik válaszolt a következő témában: A német konyha
Hú ez nagyon jól hangzik...és a bacont eszem ágában sem lenne kihagyni:-)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- adelusz
- Látogató
13 éve 2 hónapja #7135
Írta: adelusz
adelusz válaszolt a következő témában: A német konyha
Firewain:
Én kerestem a receptet. Köszi.Kimásolom innen,nem is nehéz megcsinálni.
Én kerestem a receptet. Köszi.Kimásolom innen,nem is nehéz megcsinálni.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- adelusz
- Látogató
13 éve 2 hónapja #7136
Írta: adelusz
adelusz válaszolt a következő témában: A német konyha
Firewain:
Én azért bepillantanék egy német család egy heti hétköznapjába,hogy mit esznek.Sokszor látom előttem a pénztárnál,hogy otthagynak 40-50 eurókat és amiket összetudnak vásárolni abból én nem tudnék ebédet főzni.Nem láttam olyan alapanyagot amire azt mondanám,hogy na ebből megfőzök 2 napra és még jól is lakok. ))
Én azért bepillantanék egy német család egy heti hétköznapjába,hogy mit esznek.Sokszor látom előttem a pénztárnál,hogy otthagynak 40-50 eurókat és amiket összetudnak vásárolni abból én nem tudnék ebédet főzni.Nem láttam olyan alapanyagot amire azt mondanám,hogy na ebből megfőzök 2 napra és még jól is lakok. ))
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Firewain
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 31
- Köszönetek: 27
13 éve 2 hónapja #7141
Írta: Firewain
Firewain válaszolt a következő témában: A német konyha
Szia Adelusz!
Van egy olyan almás kalácsuk is, ami majdnem ugyanez, csak a puding helyett vaníliás tejszínhabot és mascarponét keversz össze és erre teszed a karamellízalt almaszeleteket.
Ehhez készre kell sütni a tésztalapot, ez lehet piskóta is.
1 doboz (200 g) habtejszínt 2 van cukorral kemény habbá verni 1 cs. tejszínhab keményítő porral vagy porzselatinnal.
2 tojás sárgát 80 g cukorral habosra keverni, majd 250 g mascarponével a cukor teljes elolvadásáig keverni.Ekkor óvatosan hozzáadni a tejszínhabot.A tésztaalapra kenni és rá a karamellízalt almát. Az almaszeleteket a tetején megszórhatod fahéjjal. Eszméletlen finom!!!
Ha ezt babapiskótával csinálod és az almákat a piskóta és krém közé teszed almás tiramisut kaphatsz. Tetejére kakaóporral.
Kellemes sütizgetést!!!
Van egy olyan almás kalácsuk is, ami majdnem ugyanez, csak a puding helyett vaníliás tejszínhabot és mascarponét keversz össze és erre teszed a karamellízalt almaszeleteket.
Ehhez készre kell sütni a tésztalapot, ez lehet piskóta is.
1 doboz (200 g) habtejszínt 2 van cukorral kemény habbá verni 1 cs. tejszínhab keményítő porral vagy porzselatinnal.
2 tojás sárgát 80 g cukorral habosra keverni, majd 250 g mascarponével a cukor teljes elolvadásáig keverni.Ekkor óvatosan hozzáadni a tejszínhabot.A tésztaalapra kenni és rá a karamellízalt almát. Az almaszeleteket a tetején megszórhatod fahéjjal. Eszméletlen finom!!!
Ha ezt babapiskótával csinálod és az almákat a piskóta és krém közé teszed almás tiramisut kaphatsz. Tetejére kakaóporral.
Kellemes sütizgetést!!!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: adelusz, blankuci
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!