A német konyha
- adelusz
- Látogató
- skolik
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 44
- Köszönetek: 31
13 éve 2 hónapja #7149
Írta: skolik
skolik válaszolt a következő témában: A német konyha
Ezért is tartom neccesnek azokat az állásajánlatokat, ahol főzni is kell...Mert mi van ha AZT amit megennének nem tudom megcsinálni, amit meg tudnék azt nem eszik meg:-)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: btgyrgytms
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- btgyrgytms
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 102
- Köszönetek: 4
13 éve 1 hónapja #7174
Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: A német konyha
Érdeklődnék milyen különbség van a német és a bajor konyha között?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 343
- Köszönetek: 143
13 éve 1 hónapja #7178
Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: A német konyha
Üdv Skolik
Hát bizony egyszerü a válasz a kérdésedre, meg kell tanulni, németesen főzni Amugy meg megmondják álltalában mit főzz,
Én vettem egy német szakácskőnyvet és onnét főztem, de mindig belecsempésztem kis magyarost, most két év után már főzők németkaját is magyart is, de például a sok ecetet álltalában kihagyom, csak picit teszek a receptbe én nem szeretem itt meg sokat használnak belőlle.
De pédául felmész a netre beütőd mit szeretnél főzni már is kiadja a receptet eredeti németet.
Ha magad vagy saját házadban azt főzől amit akarsz,magyart is,
De ahogy meg kell tanulnunnk itt kint németül beszélni, dolgozni, viselkedni, igy el kell sajátitanunk a német konyha ismereteit is, én sokmindent szeretek belőlle
Üdv.Kisné
Hát bizony egyszerü a válasz a kérdésedre, meg kell tanulni, németesen főzni Amugy meg megmondják álltalában mit főzz,
Én vettem egy német szakácskőnyvet és onnét főztem, de mindig belecsempésztem kis magyarost, most két év után már főzők németkaját is magyart is, de például a sok ecetet álltalában kihagyom, csak picit teszek a receptbe én nem szeretem itt meg sokat használnak belőlle.
De pédául felmész a netre beütőd mit szeretnél főzni már is kiadja a receptet eredeti németet.
Ha magad vagy saját házadban azt főzől amit akarsz,magyart is,
De ahogy meg kell tanulnunnk itt kint németül beszélni, dolgozni, viselkedni, igy el kell sajátitanunk a német konyha ismereteit is, én sokmindent szeretek belőlle
Üdv.Kisné
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- skolik
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 44
- Köszönetek: 31
13 éve 1 hónapja - 13 éve 1 hónapja #7185
Írta: skolik
skolik válaszolt a következő témában: A német konyha
Szerintem nem lesz ezzel sem gond
Ahogy a kényszer rávisz a nyelvtanulásra, úgy lehet hogy a főzésre is
Ennél nagyobb gondom ne legyen
( pár napon belül kiderül)
Ahogy a kényszer rávisz a nyelvtanulásra, úgy lehet hogy a főzésre is
Ennél nagyobb gondom ne legyen
( pár napon belül kiderül)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Firewain
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 31
- Köszönetek: 27
13 éve 1 hónapja #7201
Írta: Firewain
Firewain válaszolt a következő témában: A német konyha
Sziasztok ismét!
Leírhatatlan nevű fórumozóhoz!
Én úgy tudom nincs egységes német konyha, mert a különböző területek más-más szokásokat és ételkészítési metódusokat ismernek, alkalmaznak. Ezt azt gondolom egyrészt az ország kiterjedése és éghajlati eltérések is magyaráznak. Tapasztalataim szerint a bajor és a Baden Würrtembergi áll a legközelebb a magyarhoz. De ez nem biztos, mert minden területet én sem ismerek. Bár nem gondolnám, hogy a tenger melletti északi népek hasonlóan étkeznének, mint a magyarok.
A bajorokról talán egy kicsit:
A bajor konyha a kulturális és földrajzi közelségnél fogva a cseh és az osztrák konyhával rokon. Erre példa a tésztafélék és a gombócok garmadája. Ilyenek többek között a gőzgombóc, szilvás gombóc, zsemlegombóc, májgombóc. Szintén jellemzőek a kitűnő húsételek, mint a ropogós bajor sertéssült, a burgonyagombóc (nyers burgonyából) és a káposztasaláta. Hasonló körettel kínálják a nagyon népszerű vadkacsát is, melyet párolt lila káposztával szolgálnak fel. A bajor étlap fő fogásai közül nem hiányozhat az ökörmell és a süllő sem. A bajor életmód jellemzője a „második reggeli”, amelyre fehér kolbászt, „leberkas”-t vagy sertéskoronát (sült oldalas) esznek. A fehérkolbászt és a „Leberkäse”-t édes mustárral és pereccel eszik, a sertéskoronához tormát és nehéz fekete kenyeret adnak. Szívesen isznak hozzá világos vagy búzasört, amit Bajorországban még a munkahelyeken is megengednek. A frank konyha nem csak a nürnbergi ostyáról és a sült kolbászról híres. A kolbászt gyakorta „Blaue Zipfel”-ként (fűszeres lében párolt kolbász) eszik, Értékelik a „Nürnberger Gwärch”-t (egy hússaláta-féle), a „Schäufele”-t (sült sertéslapocka) burgonyagombóccal, és a bambergi hagymát (hússal töltött hagyma bambergi sörrel tálalva). A kávéhoz pedig „Knieküchle”-t (fánkszerű kelt tészta) esznek.
De talán legjobb, ha a keresőbe beadva sok mindent áttanulmányozunk a kapott eredményekből.
Saját tapasztalatom: A nem túl fűszeres, de finom ételeket, s ha olcsó is mindenütt szívesen eszik.
Ha valakit érdekel, leírom a tapasztalataimat a hétköznapi étkezésekről is. Több fele megtapasztaltam keleten is és nyugaton is.
Szép estét és napot minden kedves olvasónak!
Ajánlanám a TV Gusto műsorait. Nekem tetszik!
Leírhatatlan nevű fórumozóhoz!
Én úgy tudom nincs egységes német konyha, mert a különböző területek más-más szokásokat és ételkészítési metódusokat ismernek, alkalmaznak. Ezt azt gondolom egyrészt az ország kiterjedése és éghajlati eltérések is magyaráznak. Tapasztalataim szerint a bajor és a Baden Würrtembergi áll a legközelebb a magyarhoz. De ez nem biztos, mert minden területet én sem ismerek. Bár nem gondolnám, hogy a tenger melletti északi népek hasonlóan étkeznének, mint a magyarok.
A bajorokról talán egy kicsit:
A bajor konyha a kulturális és földrajzi közelségnél fogva a cseh és az osztrák konyhával rokon. Erre példa a tésztafélék és a gombócok garmadája. Ilyenek többek között a gőzgombóc, szilvás gombóc, zsemlegombóc, májgombóc. Szintén jellemzőek a kitűnő húsételek, mint a ropogós bajor sertéssült, a burgonyagombóc (nyers burgonyából) és a káposztasaláta. Hasonló körettel kínálják a nagyon népszerű vadkacsát is, melyet párolt lila káposztával szolgálnak fel. A bajor étlap fő fogásai közül nem hiányozhat az ökörmell és a süllő sem. A bajor életmód jellemzője a „második reggeli”, amelyre fehér kolbászt, „leberkas”-t vagy sertéskoronát (sült oldalas) esznek. A fehérkolbászt és a „Leberkäse”-t édes mustárral és pereccel eszik, a sertéskoronához tormát és nehéz fekete kenyeret adnak. Szívesen isznak hozzá világos vagy búzasört, amit Bajorországban még a munkahelyeken is megengednek. A frank konyha nem csak a nürnbergi ostyáról és a sült kolbászról híres. A kolbászt gyakorta „Blaue Zipfel”-ként (fűszeres lében párolt kolbász) eszik, Értékelik a „Nürnberger Gwärch”-t (egy hússaláta-féle), a „Schäufele”-t (sült sertéslapocka) burgonyagombóccal, és a bambergi hagymát (hússal töltött hagyma bambergi sörrel tálalva). A kávéhoz pedig „Knieküchle”-t (fánkszerű kelt tészta) esznek.
De talán legjobb, ha a keresőbe beadva sok mindent áttanulmányozunk a kapott eredményekből.
Saját tapasztalatom: A nem túl fűszeres, de finom ételeket, s ha olcsó is mindenütt szívesen eszik.
Ha valakit érdekel, leírom a tapasztalataimat a hétköznapi étkezésekről is. Több fele megtapasztaltam keleten is és nyugaton is.
Szép estét és napot minden kedves olvasónak!
Ajánlanám a TV Gusto műsorait. Nekem tetszik!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Trixi0606
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!