Újabb rekordévre számítanak a német idegenforgalmi ágazatban, az idei növekedés révén Németország megőrizheti első helyét az európai célországok sorában.

Újabb rekordévre számítanak a turizmusban

A német idegenforgalmi szövetség (DTV) előrejelzése szerint a vendégéjszakák száma 2-2,5 százalékkal haladhatja meg a 2013-ban elért 411,9 milliót, a turisztikai ágazat így sorban az ötödik évet zárhatja új történelmi csúccsal, és Németország ismét az első helyre léphet az európai célországok rangsorában, megelőzve Spanyolországot és Olaszországot.
A január-augusztusi időszakban 288,7 millió vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 2,5 százalékos növekedés a tavalyihoz képest. A külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma kiemelkedő mértékben, 5,3 százalékkal emelkedett, meghaladta az 51 milliót - ismertették pénteki lapok a DTV adatait.
Az év hátralévő részében egyebek között a berlini fal lebontásának november 9-én következő 25. évfordulója élénkítheti a forgalmat, az erőteljes nemzetközi marketingtevékenységgel beharangozott jubileum külföldről és belföldről is sok látogatót vonzhat a fővárosba. Ugyanakkor a legtöbb turista továbbra is Bajorországba és Baden-Württemberg tartományba látogatott el.
A német idegenforgalomban 2,9 millióan dolgoznak, ez a munkavállalók 7 százaléka. A teljes turisztikai forgalom tavaly 278,3 milliárd eurót tett ki, és az ágazat 97 milliárd euróval, 4,4 százalékkal járult hozzá a nemzetgazdaságban keletkező bruttó hozzáadott értékhez (Gross Value Added - GVA).

Forrás: MTI Fotó: DTV