Stefen Seibert kormányszóvivő mai, berlini sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Németország továbbra is versenyezni kíván a külföldi munkavállalókért és tucatnyi új rendelkezéssel, melyek április 1-én lépnek hatályba, Németország továbbra is a legkedveltebb célország lesz nem csak Európában hanem az egész világon.

Mégis kolbászból van a kerítés Németországban

Stefen Seibert megerősítette, hogy Németországnak minden olyan külföldi munkavállalóra szüksége van aki hajlandó kiutazni Németországba.
A nyelvtudással nem rendelkezőknek ingyenes nyelvtanfolyamokat biztosítanak melyek időtartama alatt a hivatalos minimálbérrel megegyező támogatást folyósítanak.
Természetesen a képzetlen munkaerőre is gondoltak és számukra hasonló feltételekkel tetszés szerinti képzést biztosítanak anyanyelvükön.
Lakhatásuk megoldásának érdekében több százezer önkormányzati, minimum 70 négyzetméteres ingatlant újítanak fel április végéig bezárólag ahol jelképes, 27 eurós havi bérleti díj fejében lakhatnak amíg nem jelzik, hogy sikerült elhelyezkedniük és piaci árszinten kívánják a továbbiakban fizetni a bérleti díjat.
Akik nem rendelkeznek kezdőtőkével azoknak 3000 eurós gyors segélyt biztosítanak, hogy kényelmesen és biztonságosan kiköltözhessenek ingósságaikkal Németországba.
Hivatalos ügyeik intézéséhez amennyiben igénylik ingyenesen tolmácsot biztosítanak, jogi ügyekben pedig a legnépszerűbb ügyvédi irodák pro bono képviselik majd őket.
Stefen elmondta továbbá, hogy a teljes siker érdekében még olyan rendelkezések hatálya alól is felmentik a külföldi munkavállalókat mint a harci kutyák tartásának tilalma és az eddig 6 hónappal a németországi lakcímre történő bejelentkezés után kötelező gépjármű honosítás.


Szerencsére ez csak egy bolondok napi tréfa volt. :) Ha tetszett álhírünk, kérjük oszd meg a közösségi oldalakon.
Irány Németország!