Felrobbantotta magát tegnap este egy 27 éves szíriai férfi a bajorországi Ansbach belvárosában. A robbantásban csak ő halt meg, de 12 másik személy megsebesült, hárman közülük súlyosan.

Öngyilkos merénylet történt Ansbach belvárosában

Mint kiderült, a támadó egy zenei fesztivált akart “meghiúsítani”, amelyen mintegy 2500-an vettek részt, de nem jutott be a helyszínre, mert nem volt belépője. Miután a bejáratnál visszafordították, önmagát robbantotta fel. Joachim Hermann bajor tartományi belügyminiszter szerint nem zárható ki, hogy szélsőséges iszlamista terrortámadás történt, a hátizsákban lévő robbanóanyag pedig elegendő lett volna ahhoz, hogy sok embert megöljön és megsebesítsen. A férfi két évvel ezelőtt érkezett Németországba, menedékkérelmet nyújtott be, amelyet viszont a német hatóságok egy éve elutasítottak. A férfit azonban a szíriai helyzetre való tekintettel nem utasították ki az országból.
A robbantás helyszíne és a fémdarabokkal még pusztítóbb erejűvé tett pokolgép arra utal, hogy nem csupán öngyilkos akart lenni, hanem igyekezett minél több emberben kárt tenni.

Forrás: MTI Fotó: dpa