Útlevél gyerekeknek
- tothne
- Témaindító
- Látogató
12 éve 2 hete #26568
Írta: tothne
Útlevél gyerekeknek téma létrehozva tothne által
Sziasztok!Arra lennék kíváncsi hogy egy kiskorú gyermek (2 éves)kiutaztatásánál van e szükség az útlevélre?pl ha már folyamatban van az utlevél csináltatása,de arra ugye várni kell míg megjön,addig ki lehet vele utazni,és esetleg már kintre postáztatni?köszönöm
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Reni86
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
12 éve 2 hete #26571
Írta: Reni86
Reni86 válaszolt a következő témában: Útlevél gyerekeknek
Szia,
Egyértelműen szüksége van rá,hisz neki nincs személyi igazolványa, amivel igazolhatná magát..
Mert ugye 2 évesen, nincs fényképes okmánya?!
Minden 14 év alatti gyereknek külföldi utazásnál ez szolgál a személyi azonosítására.
Kötelező egyértelműen,anélkül nem utazhat,és hát gondolom ha igazoltatnak és az ő papirjait is oda kell adni mit adsz oda?Gondolom nem akarsz egy hercehúrcát ami alatt kiderítik tényleg az-e akinek mondod?Vagyis én még a büntetésen sem csodálkoznák,hisz ez nem legális..
Mindenképp várd meg,mire megérkezik,és csak úgy indulj el vele
Egyértelműen szüksége van rá,hisz neki nincs személyi igazolványa, amivel igazolhatná magát..
Mert ugye 2 évesen, nincs fényképes okmánya?!
Minden 14 év alatti gyereknek külföldi utazásnál ez szolgál a személyi azonosítására.
Kötelező egyértelműen,anélkül nem utazhat,és hát gondolom ha igazoltatnak és az ő papirjait is oda kell adni mit adsz oda?Gondolom nem akarsz egy hercehúrcát ami alatt kiderítik tényleg az-e akinek mondod?Vagyis én még a büntetésen sem csodálkoznák,hisz ez nem legális..
Mindenképp várd meg,mire megérkezik,és csak úgy indulj el vele
A következő felhasználók mondtak köszönetet: blankuci
- blankuci
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 36
12 éve 2 hete #26587
Írta: blankuci
blankuci válaszolt a következő témában: Útlevél gyerekeknek
Az igényléskor kiállított, fényképes-nyomtatott papír sajnos nem úgy működik, mint a (felnőtteknél) személyi igazolványt helyettesítő okmány. Ezt nem fogadják el igazoltatáskor. Megkérdeztem én is 2 hete az okm.irodában.
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 76
12 éve 2 hete #26589
Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Útlevél gyerekeknek
Szia Reni86!
2 évesen is lehet személyigazolványa, mert már 2 éve akár a születésekór kérhet neki a szülő.
Nállunk mind a négy gyereknek "csak" személyie van, még a 2 évesnek is.
Amúgy elsem tudom képzelni, hogy hogyan lehet ez egyáltalán kérdés, hogy külföldre ellehet-e indulni személyazonosító okmány nélkül?! Mikor elvileg országon belül sem közlekedhetün anélkül.
2 évesen is lehet személyigazolványa, mert már 2 éve akár a születésekór kérhet neki a szülő.
Nállunk mind a négy gyereknek "csak" személyie van, még a 2 évesnek is.
Amúgy elsem tudom képzelni, hogy hogyan lehet ez egyáltalán kérdés, hogy külföldre ellehet-e indulni személyazonosító okmány nélkül?! Mikor elvileg országon belül sem közlekedhetün anélkül.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Reni86, blankuci, bariba
- Reni86
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
12 éve 2 hete #26596
Írta: Reni86
Reni86 válaszolt a következő témában: Útlevél gyerekeknek
Sziasztok,
Hát akkor elnézést,ezt nem tudtam. (gyerekeknek is lehet személyije)
De az akkor mindnyájunknak egyértelmű,hogy okmány nélkül nem indulhat el senki gyerekkel..
Igy van,még ha a sarki kisboltba mész el,akkor is nálad kéne (kell) legyen a személyazonosságodat igazoló okmány.Mert tényleg annak hiányát is büntetik.
Hát még a gyerekeknél,küldföldi utazáskor..
Nata:
"Amúgy elsem tudom képzelni, hogy hogyan lehet ez egyáltalán kérdés, hogy külföldre ellehet-e indulni személyazonosító okmány nélkül?! Mikor elvileg országon belül sem közlekedhetün anélkül."
Hát erre én is csak annyit tudok mondani,hogy még véletlenül se bántsak meg senkit,:vannak furcsa kérdések
Bár ha belegondolunk,akkor inkább kérdezze meg,minthogy elinduljon papirok nélkül nem?!
Vagy már nem is tudom
Hát akkor elnézést,ezt nem tudtam. (gyerekeknek is lehet személyije)
De az akkor mindnyájunknak egyértelmű,hogy okmány nélkül nem indulhat el senki gyerekkel..
Igy van,még ha a sarki kisboltba mész el,akkor is nálad kéne (kell) legyen a személyazonosságodat igazoló okmány.Mert tényleg annak hiányát is büntetik.
Hát még a gyerekeknél,küldföldi utazáskor..
Nata:
"Amúgy elsem tudom képzelni, hogy hogyan lehet ez egyáltalán kérdés, hogy külföldre ellehet-e indulni személyazonosító okmány nélkül?! Mikor elvileg országon belül sem közlekedhetün anélkül."
Hát erre én is csak annyit tudok mondani,hogy még véletlenül se bántsak meg senkit,:vannak furcsa kérdések
Bár ha belegondolunk,akkor inkább kérdezze meg,minthogy elinduljon papirok nélkül nem?!
Vagy már nem is tudom
- tothne
- Témaindító
- Látogató
12 éve 2 hete #26658
Írta: tothne
tothne válaszolt a következő témában: Útlevél gyerekeknek
Én kérek elnézést,nem voltam egyértelmű,természetesen személyi igazolvánnyal gondoltam!Merthogy lehet 2 évesnek is!!itt konkrétan az útlevél volt a kérdés és nem az hogy minden személyi okmány nélkül!!!