Német jármű magyar regisztrációja
- mikpet
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Németországban élek, de a közeljövőben a munkám miatt Magyarországra költözöm.
A kérdésem, amire eddig nem találtam választ, talán valaki itt a fórumon hallott már hasonló esetről...
Mi a menete a forgalomba helyezésnek, abban az esetben ha itt is illetve otthon is én maradok a jármű tulajdonosa/ üzembentartója?
Otthon azt mondta egy ügyintéző, hogy itt ki kell jelentenem az autót, majd piros rendszámmal hazavinni, és a szokásos eljárás szerint honosítani.
Lehetséges-e elkerülni a mizériát az ideiglenes rendszámmal, és a nálam lévő papírokkal nekivágni az ügynek?
Az interneten találtam ezt az információt:
Nem szükséges az eljárást megelőzően a származási országban kivonni a forgalomból a személygépjárművet, és azt így nem kell ideiglenes rendszámtáblával sem ellátni – kivétel ez alól, ha a származási ország szabályai ezt írják elő végleges kivitel esetére! Magyarországi eljárás során először megtörténik a származási ország forgalmából való kivonás, majd a magyarországi forgalomba helyezés (ún.: „honosítás”).
Tapasztalat, vélemények?
Köszönöm a segítséget!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
zigeuner írta: Háát, németből nem fogsz csak forgalomból kivont járművet kivinni. Nem csak kivinni, de még németen belül sem fogsz csak kivont autót vásárolnoi.A német az nem olyan hülye,hogy a saját biztosítása terhére a kezedbe nyomja a papirokat és a kulcsot. Ennyi. Magyarul vagy sárga, vagy piros rendszám és már repülhetsz is. Ha a TÜV érvényes, azt otthon is elfogadják.
A német az nyilván nem hülye.... De itt a kolléga saját autójáról van szó. Magát meg hiába is "vágná" át, saját zsebre vitézkedik...
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- zegna31
- Látogató
Azonban olyat is olvastam korábban, hogy nem kötelező kijelenteni az autódat, ha Magy. o.on be szeretnéd írni. Azonban logikus szerintem, ha kiíratod, majd veszel egy piros rendszámot és elhozod Magy. ra, majd 1-hónapig érvényes a piros rendszám. Nagyon kérni fogják az előző tulajdonosokat is, törzskönyvet stb....