Ügyintézés Németországban
- T_Carla
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 2
12 éve 1 hónapja #24992
Írta: T_Carla
Ügyintézés Németországban téma létrehozva T_Carla által
Sziasztok !
Nagyon örülők, hogy megtaláltam ezt a fórumot.
Én tavasszal készülők kiköltözni (férjem már ott dolgozik 3 hónapja) és szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek. Hol és mit kezdjek ügyintézni, ha már ott vagyok ? Persze a legelső dolgom az lesz, hogy munkát keresek. Tanácsos lefordítani még itthon a hivatalos papírokat ? (iskolai végzettség, házassági stb.) Segítségetek előre is köszönöm!
Szép napot kívánok mindenkinek!
Carla
Nagyon örülők, hogy megtaláltam ezt a fórumot.
Én tavasszal készülők kiköltözni (férjem már ott dolgozik 3 hónapja) és szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek. Hol és mit kezdjek ügyintézni, ha már ott vagyok ? Persze a legelső dolgom az lesz, hogy munkát keresek. Tanácsos lefordítani még itthon a hivatalos papírokat ? (iskolai végzettség, házassági stb.) Segítségetek előre is köszönöm!
Szép napot kívánok mindenkinek!
Carla
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 69
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #25002
Írta: Heditta
Heditta válaszolt a következő témában: Ügyintézés Németországban
Szia Carla!
Az első dolgod NE a munkahely legyen, mert bizonyos papírok hiányában úgysem foglalkoznak veled.
Első, a lakcím bejelentkezés : ehhez kell az ID kártya és annak a neve akié a lakás, akitől bérlitek....második a férjed biztosítójához bemenni és rájelentkezni a biztosítására, ehhez kell az ID kártya, a lakcímbejelentő és a házassági anyakönyvi kivonat...ha azon rajta van angolul is a szöveg akkor nem kell fordíttatnod, elfogadják. Ezután én bankszámlát nyitottam, ahhoz kell ID kártya és lakcím bejelentő. Nekünk a munkába álláshoz kellett erkölcsi bizonyítvány. Mielőtt kiutaztunk megigényeltük és lefordíttattuk, ezt 4000 Ft-ért megcsinálták. Nem kértünk hiteles fordítást semmiről, mert nekünk a fordítóirodában a srác azt mondta, azt csak Mo-on tudjuk hasznosítani, külföldre felesleges....de ebben neked kell döntened
Iskolai végzettség: nos, ez abban az esetben okés, ha neked olyan a szakmád, amit itt elfogadnak és természetesen jól beszéled a nyelvet. Akkor jó ha le van fordítva, de ha nem beszélsz jól és a szakmád is abba a kategóriába esik amit itt nem fogadnak el, akkor teljességgel lényegtelen erre pénzt kiadnod.
figyelmedbe ajánlom ezt az oldalt, mert itt le van írva a törvényes menete a dolgoknak.
Remélem segítettem! Sok sikert!
Üdv:Hédi
Az első dolgod NE a munkahely legyen, mert bizonyos papírok hiányában úgysem foglalkoznak veled.
Első, a lakcím bejelentkezés : ehhez kell az ID kártya és annak a neve akié a lakás, akitől bérlitek....második a férjed biztosítójához bemenni és rájelentkezni a biztosítására, ehhez kell az ID kártya, a lakcímbejelentő és a házassági anyakönyvi kivonat...ha azon rajta van angolul is a szöveg akkor nem kell fordíttatnod, elfogadják. Ezután én bankszámlát nyitottam, ahhoz kell ID kártya és lakcím bejelentő. Nekünk a munkába álláshoz kellett erkölcsi bizonyítvány. Mielőtt kiutaztunk megigényeltük és lefordíttattuk, ezt 4000 Ft-ért megcsinálták. Nem kértünk hiteles fordítást semmiről, mert nekünk a fordítóirodában a srác azt mondta, azt csak Mo-on tudjuk hasznosítani, külföldre felesleges....de ebben neked kell döntened
Iskolai végzettség: nos, ez abban az esetben okés, ha neked olyan a szakmád, amit itt elfogadnak és természetesen jól beszéled a nyelvet. Akkor jó ha le van fordítva, de ha nem beszélsz jól és a szakmád is abba a kategóriába esik amit itt nem fogadnak el, akkor teljességgel lényegtelen erre pénzt kiadnod.
http://www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_tagallamok&id=1
Remélem segítettem! Sok sikert!
Üdv:Hédi
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, T_Carla
- T_Carla
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
12 éve 1 hónapja #25007
T_Carla válaszolt a következő témában: Ügyintézés Németországban
Kedves Hédi !
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, legalább tudom hol kezdjem.
További szép napot !
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, legalább tudom hol kezdjem.
További szép napot !
- gyongyvirag
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 18
12 éve 1 hónapja #25008
Írta: gyongyvirag
gyongyvirag válaszolt a következő témában: Ügyintézés Németországban
Szia Heditta!
Tudnál abban segíteni, hogy mi az az ID kártya és hol szerezhető be?
Köszönöm: Bea
Tudnál abban segíteni, hogy mi az az ID kártya és hol szerezhető be?
Köszönöm: Bea
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 69
12 éve 1 hónapja #25016
Írta: Heditta
Heditta válaszolt a következő témában: Ügyintézés Németországban
Szia Bea!
Ne haragudj, hogy félrevezető voltam!! Az ID kártya az az új személyazonosító igazolvány és az okmányirodában adják. Bocs, de azért nem írtam, hogy személyi igazolvány, mert van akinek még a régi személyije van az a füzet szerű, és az itt nem jó!! Az ID rövidebbnek tűnt, bár jogos, ki kellett volna írnom ! Még egyszer elnézést mindenkitől!!
Hédi
Ne haragudj, hogy félrevezető voltam!! Az ID kártya az az új személyazonosító igazolvány és az okmányirodában adják. Bocs, de azért nem írtam, hogy személyi igazolvány, mert van akinek még a régi személyije van az a füzet szerű, és az itt nem jó!! Az ID rövidebbnek tűnt, bár jogos, ki kellett volna írnom ! Még egyszer elnézést mindenkitől!!
Hédi
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gyongyvirag
- T_Carla
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
12 éve 1 hónapja #25031
T_Carla válaszolt a következő témában: Ügyintézés Németországban
Szia!
Az ID kártya, a személy igazolvány (identity card).
Carla
Az ID kártya, a személy igazolvány (identity card).
Carla