Agrármérnök, környezet, vadgazdálkodás

×

Szavazás: Milyenek az esélyeim? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

A szakmában jók. Továbblépési esély jó
1 33.3%
A szakmában jók. Továbblépési esély csekély
Nincs szavazat 0%
Ebben a szakmában itt még nehezen találsz munkát
2 66.7%
Otthon is tudnál boldogulni
Nincs szavazat 0%
Szavazók száma: 3
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #6605 Írta: rowca
Agrármérnök, környezet, vadgazdálkodás téma létrehozva rowca által

Üdv!

24 éves pályakezdő környezetgazdálkodási agrármérnök vagyok felsőfokú vadgazdálkodási-vadászati szakképesítéssel, középfokú német nyelvvizsgával, B kategóriás jogosítvánnyal.
2-3000€ tartalék pénzzel, saját autóval, fejlesztett nyelvtudással képzelem el az indulást 2012-ben. Mik a lehetőségeim, elsősorban a szakmában. Természetesen akár szakmunkával is kezdek.


Köszi.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #6635 Írta: taglillus
taglillus válaszolt a következő témában: Agrármérnök, környezet, vadgazdálkodás

Ha nem büdös a munka, és a németed nem nagyon rossz, akkor el tudsz helyezkedni. Aki dolgozni akar, az tud is. Gondolok itt kisegítő munkákra (Aushilfe), esetleg ápolás, ilyesmik. A szakmával meg véleményem -és eddigi tapasztalataim- szerint az a helyzet, hogy az egy dolog, hogy van egy diplomád, ami anerkannt, de ez édes kevés ahhoz, hogy az ember nekiálljon német nyelven az adott területen dolgozni. Persze ez azért érthető is. Amennyiben "a szakmát németül is tudod", akkor persze más a helyzet, de ilyenre ritkábban van példa.

Nyilván, akinek a foglalkozása otthon pincér, Németországban is könnyebben helyezkedik el a saját területén, mert a pincér kb. ugyanazt csinálja ott, mint itt. A Te esetedben meg ott van egy nagy valag elméleti háttéranyag, ami magyarul van a fejedben, nehéz átültetni, a gyakorlatban pályakeződként alkalmazni. Érdemes a szaknyelvre ráállni, és szerintem valamilyen munkát vállalni, amiből megélsz, mellette pedig elmenni egy olyan közegbe, ahol a szakmádat is betanulhatod.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!