Természetes lókiképzés Németországban

Több
11 éve 8 hónapja #22157 Írta: angelsdream
Természetes lókiképzés Németországban téma létrehozva angelsdream által

Sziasztok!
Ha van a fórumon olyan, akit érdekel a téma, és van tapasztalata németországi természetes lókiképzés terén, szívesen beszélgetnék a témáról. (Natural horsemanship, Pferdeflüsterer.....)
München közelében ismertek-e "suttogókat", bemutatók szoktak-e lenni stb. stb.... mi a véleményetek róluk....
Lómenhely létezik-e (öreg, beteg sérült állatok gondozására, mint pl. Magyarországon a Bottyan Equus alapítvány).
Üdv!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 8 hónapja #22170 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Természetes lókiképzés Németországban

angelsdream írta: Sziasztok!Ha van a fórumon olyan, akit érdekel a téma, és van tapasztalata németországi természetes lókiképzés terén, szívesen beszélgetnék a témáról. (Natural horsemanship, Pferdeflüsterer.....)München közelében ismertek-e "suttogókat", bemutatók szoktak-e lenni stb. stb.... mi a véleményetek róluk....Lómenhely létezik-e (öreg, beteg sérült állatok gondozására, mint pl. Magyarországon a Bottyan Equus alapítvány).Üdv!

Nagy benyomást keltett rám Monty Roberts-tól származó rendszer ami ostor és eröszak nélkül ér el sokkal többet, mint a több évezredes HIBÁS lónevelés! Német képviselöje Andrea Kutsch aki személyesen Montynál tanult, s most ö maga is képzéseket kinál, tanfolyamokat szervez a BRD-ben! Én ugyan nem vagyok a lovas sportoknak (ugratás, hajtás, stb) a hive, de az ilyen idomitás (passziv kényszer) csodálatos és bizony más állatnál is ki kellene dolgozni hasonló rendszereket!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 8 hónapja #22175 Írta: angelsdream
angelsdream válaszolt a következő témában: Természetes lókiképzés Németországban

Monty Roberts rám is nagy benyomást tett, és neki köszönhetem, hogy elkezdtem érdeklődni a téma iránt, mikor láttam őt Budapesten a sportarénában a bemutatóján.
Nagyszerű volt, lélegzetelállító!

Magyarországon is van két tanítványa, akik oktatnak is, viszont Magyarországon számomra Mészáros Gyula bizonyult a legszimpatikusabbnak és módszerét tekintve is őt vélem a legjobbnak itthon!
Régen hagyományos lovas volt. Megismerte Monty Roberts, Buck Brannaman, Ray Hunt, Tom Dorrance stb. (híres elismert suttogók) munkásságát, módszereit, és ötvözi a többféle módszert, illetve valami pluszt is beletesz!
Amerikában a nagy "suttogós" találkozón is felfigyeltek már rá!
Számomra lélegzetelállító, megható volt látni, hogy lehet az, hogy kb. fél-1 óra alatt egy előtte életveszélyesnek tűnő, veszélyest, többszörösön bántott (számomra is félelmet keltő) hatalmas állatból egy nyugodt, indián lovat "varázsolt".
Nagyon megindító! Ahogy Monty bemutatója is az volt, mikor szintén problémás lovakkal foglalkozott....
Aztán később elkezdtem megismerni a módszereket, és elkezdtem megérteni pár dolgot, mi hogy működik, de ez mindenkinek egy életre szóló tanulási folyamat (és legfőképpen önmagáról, nem csak a lovakról). Olyan mint egy emberi kapcsolat, mindenki annyit kap, amennyit belead.

Monty Flag is up farmjára üzletemberek is járnak. Megnézik, ahogy foglalkozik a lóval, majd az egész metodikát próbálják felhasználni emberi kapcsolatokra, üzleti helyzetekre. Érdekes, nagyon!
Már Magyarországon is vannak hasonló kurzusok.

Kutyák terén Cesar Millan, aki szerintem hasonló.....
Ő is kutyák nyelvén (kutyák viselkedését felhasználva) foglalkozik a kutyákkal, szerintem!

Andrea Kutsh-nak megvan egyik könyve, és dvd-je nekem. Ki tudja, talán majd találkozom vele is akkor Németországban. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!