Cukrászda nyitása

Több
12 éve 1 hónapja #16755 Írta: business
Cukrászda nyitása téma létrehozva business által

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mennyi pénzből lehetne nyitni egy cukrászdád Bayernben , illetve Sachsenben? A kérdésem nem az üzlethelyiségre, berendezésre, stb. irányul, hanem a különféle engedélyekre, vállalkozóira, egészségügyi papírokra.

Valamint még egy kérdés ezzel kapcsolatban: pontosan milyen okmányokat kell beszereznem ahhoz, hogy elindíthassam a fent említett vállalkozást?

A segítséget előre is köszönöm!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #16763 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Cukrászda nyitása

Szia!

Szerintem elsőként kérdezd meg a területileg illetékes cukrász kézműves kamarát, hogy van e szükségük még tagra. Mert Én úgy tudom, hogy a liberális reklámmal ellentétben nem "nyithatsz cukrászdát Bécsben" , ha a cukrász kamara nem javasol.
Van bőven cukrász német országban, de hátha változott a szabályozás és mint itthon bárki (akár egy könyvelő) nyithat cukrászdát. Uram bocsá akár a másik cukrász közvetlen szomszédjaként is :unsure: (ez csak a termelő cukrászatra vonatkozik, ha más áruját akarod eladni az más tészta)
Ha üzletet akarsz kint gondolom perfekt német vagy...akkor meg a neten ott van a tudás ;)
csak rá kell keresni.

üdv kfz B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 1 hónapja #16764 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Cukrászda nyitása

Bár nem ez volt a kérdés, nálunk a francia határnál van Mignon Poetifon néven, Islerfánk, és egy román vezetés alatt álló étteremben Dobostorta is:)
Itt az idősebb korosztály délután 3kor bevonul a cukrászdába hétközben is, hétvégén pedig mindenki aki él és mozog.
Szép napot

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #16781 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Cukrászda nyitása

Nehéz konkret összeget monani. Egy - két ezres.

www.gruendungsberatung-online.de/existen...gruendung-baeckerei/
www.lebensmittel-verzeichnis.de/Existenzgruendung/Baeckerei/

A probléma máshol van.
Tudtom szerint Konditor és Bäcker a Handwerksberufokhoz tartozik.
Ebböl kifolyólag a Handwerkskammer alá.
Azoknál pedig Meisterzwang van!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #16782 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Cukrászda nyitása

Meisterzwang.
www.baulinks.de/webplugin/2003/0549.php4

Cukrász - Konditor a 31-es a listán :(

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #16794 Írta: business
business válaszolt a következő témában: Cukrászda nyitása

Köszönöm a válaszokat. Egy dologra viszont még kíváncsi lennék. Ez pedig az, hogyha mondjuk az üzlet nem 100%-ban cukrászda lenne, hanem például lenne benne 10 féle sütemény, 50 féle kávé és 30 féle tea?

A sütemények helyben készülnének, de mégsem 100%-ban cukrászda. Így lehetséges a dolog?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!