Cukrászda nyitása
- business
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 2
- Köszönetek: 0
12 éve 7 hónapja #16755
Írta: business
Cukrászda nyitása téma létrehozva business által
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mennyi pénzből lehetne nyitni egy cukrászdád Bayernben , illetve Sachsenben? A kérdésem nem az üzlethelyiségre, berendezésre, stb. irányul, hanem a különféle engedélyekre, vállalkozóira, egészségügyi papírokra.
Valamint még egy kérdés ezzel kapcsolatban: pontosan milyen okmányokat kell beszereznem ahhoz, hogy elindíthassam a fent említett vállalkozást?
A segítséget előre is köszönöm!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mennyi pénzből lehetne nyitni egy cukrászdád Bayernben , illetve Sachsenben? A kérdésem nem az üzlethelyiségre, berendezésre, stb. irányul, hanem a különféle engedélyekre, vállalkozóira, egészségügyi papírokra.
Valamint még egy kérdés ezzel kapcsolatban: pontosan milyen okmányokat kell beszereznem ahhoz, hogy elindíthassam a fent említett vállalkozást?
A segítséget előre is köszönöm!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 596
- Köszönetek: 208
12 éve 7 hónapja #16763
Írta: kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
kfz válaszolt a következő témában: Cukrászda nyitása
Szia!
Szerintem elsőként kérdezd meg a területileg illetékes cukrász kézműves kamarát, hogy van e szükségük még tagra. Mert Én úgy tudom, hogy a liberális reklámmal ellentétben nem "nyithatsz cukrászdát Bécsben" , ha a cukrász kamara nem javasol.
Van bőven cukrász német országban, de hátha változott a szabályozás és mint itthon bárki (akár egy könyvelő) nyithat cukrászdát. Uram bocsá akár a másik cukrász közvetlen szomszédjaként is (ez csak a termelő cukrászatra vonatkozik, ha más áruját akarod eladni az más tészta)
Ha üzletet akarsz kint gondolom perfekt német vagy...akkor meg a neten ott van a tudás
csak rá kell keresni.
üdv kfz
Szerintem elsőként kérdezd meg a területileg illetékes cukrász kézműves kamarát, hogy van e szükségük még tagra. Mert Én úgy tudom, hogy a liberális reklámmal ellentétben nem "nyithatsz cukrászdát Bécsben" , ha a cukrász kamara nem javasol.
Van bőven cukrász német országban, de hátha változott a szabályozás és mint itthon bárki (akár egy könyvelő) nyithat cukrászdát. Uram bocsá akár a másik cukrász közvetlen szomszédjaként is (ez csak a termelő cukrászatra vonatkozik, ha más áruját akarod eladni az más tészta)
Ha üzletet akarsz kint gondolom perfekt német vagy...akkor meg a neten ott van a tudás
csak rá kell keresni.
üdv kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 560
- Köszönetek: 382
12 éve 7 hónapja #16764
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Cukrászda nyitása
Bár nem ez volt a kérdés, nálunk a francia határnál van Mignon Poetifon néven, Islerfánk, és egy román vezetés alatt álló étteremben Dobostorta is:)
Itt az idősebb korosztály délután 3kor bevonul a cukrászdába hétközben is, hétvégén pedig mindenki aki él és mozog.
Szép napot
Itt az idősebb korosztály délután 3kor bevonul a cukrászdába hétközben is, hétvégén pedig mindenki aki él és mozog.
Szép napot
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 620
- Köszönetek: 204
12 éve 7 hónapja #16781
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Cukrászda nyitása
Nehéz konkret összeget monani. Egy - két ezres.
www.gruendungsberatung-online.de/existen...gruendung-baeckerei/
www.lebensmittel-verzeichnis.de/Existenzgruendung/Baeckerei/
A probléma máshol van.
Tudtom szerint Konditor és Bäcker a Handwerksberufokhoz tartozik.
Ebböl kifolyólag a Handwerkskammer alá.
Azoknál pedig Meisterzwang van!
www.gruendungsberatung-online.de/existen...gruendung-baeckerei/
www.lebensmittel-verzeichnis.de/Existenzgruendung/Baeckerei/
A probléma máshol van.
Tudtom szerint Konditor és Bäcker a Handwerksberufokhoz tartozik.
Ebböl kifolyólag a Handwerkskammer alá.
Azoknál pedig Meisterzwang van!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 620
- Köszönetek: 204
12 éve 7 hónapja #16782
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Cukrászda nyitása
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- business
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 2
- Köszönetek: 0
12 éve 7 hónapja #16794
Írta: business
business válaszolt a következő témában: Cukrászda nyitása
Köszönöm a válaszokat. Egy dologra viszont még kíváncsi lennék. Ez pedig az, hogyha mondjuk az üzlet nem 100%-ban cukrászda lenne, hanem például lenne benne 10 féle sütemény, 50 féle kávé és 30 féle tea?
A sütemények helyben készülnének, de mégsem 100%-ban cukrászda. Így lehetséges a dolog?
A sütemények helyben készülnének, de mégsem 100%-ban cukrászda. Így lehetséges a dolog?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!