„Nem állhatok az utadba!” „Én is ezt tenném…” „Nagyon nehéz lesz nélküled.” „Elmegy az, akit a világon a legjobban szeretek.”

Mindezt a Családom mondta... Fájt, mert tudtuk, hogy hosszú ideig nem látjuk egymást. Nem is láttuk egymást közel egy évig, de akkor ezt még nem tudtuk. Nem tudtuk milyen nehéz lesz, nem tudtuk mi vár rám. Meghoztam egy döntést. „Elég volt!” Elég volt a kilátástalanságból, abból, hogy nem tudtam egyről a kettőre lépni, abból, hogy nem éreztem, hogy 5 év múlva akár sokkal jobb lehet, abból, hogy tudtam, hogy a Családom számára nem tudok megteremteni egy emberhez méltó életet. Mire vágyom? Nyugodt, biztonságos, Boldog életre. Sokan erre vágynak. Mégis van ahol elérhetetlen…

Magyarország a Hazám, soha nem tagadom meg Magyarságomat és a Földet, ahol felnőttem, de ezeket nem tudta és nem is tudja megadni, főleg egy olyan embernek, aki nem képes az erkölcstelen életre, aki nem képes lopni, aki nem alkuszik meg, nem adja fel önmagát, az elveit.

El kellett hagynom a Hazámat egy szebb jövő érdekében.

A döntést meghozni könnyű volt, az elválás szörnyű. Támogattak, mellettem voltak. Köszönöm a Családomnak! Itt vagyok, talpon vagyok. Felnőttem. Vannak hullámvölgyek. Vannak melletted, de sokan elpártolnak mellőled. Nem vagy már fontos. Egyedül vágtam neki és egyedül csináltam végig. A Családom mellettem volt minden nehézségben, minden nap! Ne félj! Van, aki szeret és van, aki szívből melletted van. Ne add fel! Soha ne nézz vissza! Előre nézz, és a céljaidat tartsd szem előtt. Egy dolog fontos: Kockáztatnod kell! Ha nem kockáztatsz, nem nyersz. Légy magabiztos és mondd minden egyes nap: „Megcsinálom!”

Sokan tévhitben élnek: Ez NEM „kalandvágy”! Ez egy kényszer szülte döntés és nem a könnyebbik út. Nem! Miért is lenne? Hátad mögött hagysz mindent, ami fontos az életedben: A Családod, a Barátaid, az ismerősöket, volt kollégákat és persze Magyarországot.

Ez nem feltétlenül végleges döntés. De megvan a kockázata, hogy a későbbiekben már csak pihenni mész Haza. De nem erről szól, hanem a megpróbáltatásokról, az életed megalapozásáról és arról, hogy néhány hónap, vagy néhány év múlva elmondhasd: Elértem valamit! Keményen megdolgoztam érte, de megérte!

Nem könnyű. Csak biztatni tudlak. Lépd át a határaidat, küzdj és harcolj! Mutasd meg mi van Benned! Ne félj attól sem, ha egyedül maradsz, mert nem vagy egyedül, soha nem leszel egyedül.