“Sok pénzt szeretnének keresni és keveset dolgozni.”

Azt hittem rosszul hallom. Elég hosszú napjaim voltak és lesznek is, ennek tudatában indokolt is lett volna a félrehallásom… Visszatekertem az online nézett híradást és tényleg jól hallottam. Egy húszas évei (?) derekán lévő (nevezzük) Hölgy a Balatonon tapasztalható munkaerőhiány okán ezt “találta” nyilatkozni.

A fiatalok inkább kimennek külföldre mert… Mert keveset akarnak dolgozni… Mi?

Kedves S.E. ! (Ez nem a Sportegyesület) Felébresztettél a félálomból. De kérlek magadat is ébreszt fel abból az álomvilágból amelyben vagy!

Kérdezz meg kedves E., néhány fiatal magyart, hogy minimum egy nyelvtudással és esetleg még diplomával is (persze nagy motivációval és célokkal) hajlandóak e a Balatonon (vagy bárhol máshol) 12-15 órákat dolgozni naponta éhbérért. Jó nevezzük nevén a “gyereket”: jó esetben is 120-150 ezer forintért. (Bár az utóbbit kötve hiszem). Tudjuk nagyon jól és Te is tudod, hogy a Balaton partján (és nem csak ott) megfordul a vendégek színe java, az egészen kedvestől az egészen bunkó parasztig és azt is tudjuk az utóbbiból van több. Ezek tudatában meglepő? Segítsek megválaszolni? Na jó, segítek: Nem!

A magyar tud és akar is dolgozni! Nem is keveset szeretne dolgozni kedves E., csak azért, hogy legalább magát el tudja tartani és lehetőség szerint a családját is. Tudod, a magyar nem (feltétlenül) luxusban szeretne élni. “Csak” emberhez méltóan. Próbáld ki egyszer… Fizesd ki őket rendesen és nézd meg az eredményt! Meglepő lesz…