Kirekesztés, gyűlöletkampány, tömeges kivándorlás, korrupció… “Tovább is van mondjam még?” Idézhetnénk a klasszikussá vált Halász Judit dalból. De nem mondom, mert tudjuk, átéljük vagy már nem akarjuk tovább átélni.

Most éppen a “Ha Magyarországra jössz…” van terítéken. Kirekesztéssel és egy kis nacionalizmussal megspékelve. Ez az úgynevezett “Nemzeti konzultáció a bevándorlásról és a terrorizmusról”. A plakátok már elárasztották az országot (persze már csak néhány maradt meg eredeti formájában, “épen és egészségesen” a magyarok részéről úgy gondolom megvolt a véleményformálás). A szöveg magyarul olvasható, mintha nem is a sok (magyarul alig, vagy egyáltalán nem beszélő) “országunkra nagy veszélyt jelentő” bevándorlóknak és menekülteknek szólna.

Nem kell messzire menni kedves ötletgazdák. Nézzük meg, hogy bánnak a nyugati szomszédunkban a bevándorlókkal vagy akár a menekültekkel, vagy éppen vizsgáljuk meg Angel Merkel német kancellár asszony álláspontját miszerint a “bevándorlókat szeretettel fogadják ha beszélik a nyelvünket” és ő “mindenki kancellária asszonya, nem csak a németeké…”

Egyet azért ismerjünk el. Magyarország hosszú évtizedekig nem lesz “Németország” sőt még “Ausztria” sem. A menekültek nem azért vannak nálunk, mert itt is akarnak maradni. Magyarországról a magyarok is menekülnek nem, hogy a menekültek.

Minket már elüldöztetek, elértétek, hogy elhagyjuk Szülőföldünket, Hazánkat. Már azok is elmennek Otthonról akik egy napot sem dolgoztak Magyarországon (ők a más kárán tanultak, ők az okosabbak tehát). Most már nem csak minket üldöztök el.

Mi már kint vagyunk, ti még Otthon és szabadon. Kedves Magyarországért “felelős” politikusok! Ha válaszolnának a kérdésre… Idézném a mostohaapám klasszikusát: “Nem az érdekel minket, hogy hová és kivel, hanem, hogy mikor…”

Tehát? Ön mikor hagyja el az országot?