Olyan történt, amire nem számítottunk. Megkövetem az értelmi szerzőket és mindenkit aki ebben részt vett. Most már tényleg megbonthatjuk a pezsgőt. Végre van rá okunk. Konfettieső, taps, taps. Hazajött az első “Gyere haza” fiatal!

Most már tudom, hogy semmi értelme nem volt a “Ne menj haza fiatal” c. írásomnak. Nem akadályozhatja meg semmi a tehetséges, tetterős és lelkes magyar fiatalokat a hazatérésben és az igazi érvényesülésben. Miért is szenvednénk és dolgoznánk külföldön rongyos 1000 vagy 2000 euróért amikor Magyarországon lehet kevesebbért is? Sőt, jóval kevesebbért.

Otthon van az első hazacsábított, Angliából érkező magyar fiatal. Leírni is könnyfakasztó. Azt még inkább, hogy 2015-ben eddig az egyik legmagasabb a külföldre kivándorolt magyarok száma (2012-ben volt csak magasabb és a 90-es évek elején).

Nagyságrendileg 60-70 ezer kivándorlóra jut egy hazaérkező magyar. Döbbenetes eredmény amely tényleg tapsot és Varga Mihályt érdemel, hisz tudjuk, hogy a nagy csinnadrattával bejelentett első magyar fiatal hazaérkezése és első munkanapjának megkezdése előtt Varga Mihály mondott ünnepélyes beszédet.Gábor, Ön megérdemli.

Gyönyörű és megható történet a bátorságról és a… Na jó nem.

Én maradok ott, ahol vagyok. Ott, ahol nem érzem magam idegennek és ahol érvényesülök. Ott, ahol élhetek és nem csak túlélhetek.

Sok sikert Gábor!