Munkanélküli segély Németországban

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 1 hónapja #33238 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

rhegedus írta: Sajnos,november-december között zárva lesznek,s erre az időre (gondolom) kijelentenek (szerződést bontanak) majd,én pedig hazautazom!

Szerintem keress valamilyen hegyvidéki elfoglaltságot.
Rengeteg a lehetőség és idén is lesz hó, igérem....

DCT
Mellékletek:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hónapja #33247 Írta: star70
star70 válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Nem értem miért írja mindenki,hogy nem vagy jogosult?
4 hónap után kaphatsz Hartz IV-et(nem tudom pontosan ez e a megfelelő neve) igaz nagyon kevés,de átmenetileg jól jöhet.kb 400 euró+ a lakást is fizetik.Jobcenterben érdeklődj!

De szerintem jobban jársz ,ha keresel arra a 2 hónapra munkát,ahogy írták..

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 1 hónapja #33251 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

star70 írta: Nem értem miért írja mindenki,hogy nem vagy jogosult?
4 hónap után kaphatsz Hartz IV-et(nem tudom pontosan ez e a megfelelő neve) igaz nagyon kevés,de átmenetileg jól jöhet.kb 400 euró+ a lakást is fizetik.Jobcenterben érdeklődj!.

Ez így nem korrekt!
Csak akkor járhat 3 hónap után, ha járulákot fizető vállalkozó volt és csődöt jelentett.
Alkalmazottként, egy éves járulékos (folymatos) munkaidő kell a jogosultsághoz!

DCT

Több
11 éve 1 hónapja #33261 Írta: star70
star70 válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Nem tudom miért írod,1000% hogy jár alkalmazottnak..Sajnos a férjemnek is igénybe kellett vennie márciusban egy hónapra,mert a rossz idő miatt nem indult el az építkezés.
Amúgy nagyon sok hasznos információt adott ez a fórum(1 éve olvasom lelkesen),azonban ha valamiben nem vagytok biztosak,inkább ne írjatok tuti választ.
A férjem a régi keleti részen dolgozik,nem tudom ott esetleg mások a segélyezési szabályok?Ez egy kérdés csupán,nem kötözködés:-) :)

Több
11 éve 1 hónapja #33267 Írta: Athena1985
Athena1985 válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Sziasztok!
A probléma jogilag a Saisonarbeit-tal van...Az ALG I ezért szóba sem jöhet, ettől függetlenül a munkaviszony hossza sem éri el a minimumot.
Nos az ALG II: igen, itt érdemes belelapozgatni a Sozialgesetzbuch II-be (itt szabályozza a feltételeket):
www.sozialgesetzbuch-sgb.de/sgbii/1.html
Az ALG II, más néven Hartz IV ugye azoknak van, akik Hilfebedürftige-k...na most Saisonarbeit-nál, már pedig rhegedus, star férjével ellentétben, mivel Hotelben volt alkalmazott és szerződést is bontanak vele a holtszezonra, Saisonarbeiter-nek minősül...Alapból nem probléma számára az ALG II, de! logikusan nézve, mivel Saison-ra jött dolgozni, a Saison befejztével elvileg hazamegy és újra jön, ha ismét kap megbízást egy újabb szezonra...Hacsak nem talál határozatlan vagy akár határozott időre szóló munkaviszonyt, vagy alapít egy vállalkozást...Ehhez ugye foglalkoztatási igéretre van szüksége, amivel lehet az átmeneti időre ALG II-t igényelni. Benne is van az SGB-ben, hogy "individulle Lebenssituation"...tehát mérlegelik, hogy az igénylő milyen munkaviszonyban állt előtte, tartósan marad-e Németországban, van-e családja, milyenek az életkörülményei...Gondolom Star-éknak is egy kalap papírt kellett benyújtaniuk, az elbírálás sem egy napig tart. Mindez persze ne tartsa vissza rhegedus-t, de számolnia kell azzal, hogy a Hartz IV-gyel járnak egyéb kötelezettségek is!

Több
11 éve 1 hónapja #33514 Írta: Natascha
Natascha válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Kérdésem lenne. Most október elején lesz egy éve hogy folyamatos munkaviszonyom van itt, Németországban. Több okból szeretnék némi időt otthon Magyarországon tölteni, néhány hónapot csak.
Úgy tudom, ha két év alatt megvan összesen 12 hónap bejelentett munkaviszony, akkor jár a munkanélküli segély. Azt is hallottam, hogy ha én mondok fel, akkor van három hónap szünet, amíg úgymond "váratnak" és utána kerülök azok közé akik regisztráltak és munkanélküli segélyt is kapnak. Nettó jövedelmem 1000-1200 Eur között volt ez alatt az idő alatt. Honnan lehet tudni hogy mennyi segélyt fogok kapni ezek után, ezt mennyi ideig kapom? Ha én mondok fel akkor valóban kevesebb a mn járadék összege? Nyilván nem ez volt az eredeti cél, hogy ezt megkapjam, de amíg nem találok megfelelő munkát, addig segítség ez is.
Megköszönöm ha valaki, aki ebben jártas, hozzászólna.