Kiegészítő Kindergeld

Több
11 éve 8 hónapja - 11 éve 8 hónapja #22197 Írta: gyongyvirag
Kiegészítő Kindergeld téma létrehozva gyongyvirag által

Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. A férjem Németországban él és dolgozik, én itthon vagyok 3 gyerekkel gyed-en. A kiegészítő Kindergeldet igényeljük meg. Már megküldték a listát a Familienkassetól, hogy milyen papírokat kell beadnunk, le is fordítottam őket, de sajnos még így is maradt pár tisztázatlan dolog. Az Antrag auf deutsches Kindergeld - Ausland - nevű nyomtatványt kell beadnunk, aki adott már be ilyet, és tud és akar is, az legyen szíves segíteni. Előre is köszönöm. Az alábbi pontokat nem értek:
1. és 2. pont Kenn-Nummer/Versicherungsnummer - a magyar vagy a német kell? a férjem Németországban él én Mo-on (melyik ez a szám? a magyar a TAJ vagy az adóazonosító jel?)
3. Kindschaftsverhaltnis - ehel.Kind - ez a saját házasságból született gyerek? (A)
6. d) Erhalten Sie eine Familienleistung zu einer Rente von einer Stelle ausserhald Deutschland? - itt mire gondolnak? (nyugdíj? segély?) csp, gyes, gyed és thgy-n voltam mind a 3 gyerekkel, ezek Geldleistung-ok?
7. foglalkoztatott-vállalkozó: a férjem volt az elmúlt 5 évben alkalmazott és vállalkozó is (alk-Mo-on, váll-Mo és most No-ban) ide csak a német kell vagy a magyar is?
a foglalkozási hely az mi? - Nyíregyháza ungarn (vagy pontos cím kell?) (székhely, telephely?)
7.2.) a férjem volt idén táppénzen betegség miat (Krankheit)t és gyermek ápolási táppénzen egyszer (Kindererziehung? vagy ez nem kell?)
7.3. szintén Rente vagy Versorgungsbezüge?
8.3 az én munkaviszonyom meg volt szakítva szülés miatt (thgy, gyed, gyes) - ez a Mutterschaft? vagy/és Kindererziehung?
Ha nem világosak a kérdések, itt a link, ahol a nyomtatványt meg lehet nyitni:
http://www.arbeitsagentur.de/nn_26666/zentraler-Content/Vordrucke/A09-Kindergeld/Publikation/Formulare-Kindergeld.html
Mégegyszer köszönöm a segítségeteket.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!