Védőnői tanácsadás

Több
11 éve 5 hónapja #26279 Írta: berna10
Védőnői tanácsadás téma létrehozva berna10 által

Segítséget szeretnék kérni, párommal és két kisgyerekünkkel (4hó,2éves)szeretnénk kiköltözni, de nem tudom,hogy működik kint a védőnői tanácsadás. Vagy továbbra is hozzam haza őket, de azt olvastam nem lehet két helyen biztosításunk. Kint mindenképpen szeretnénk az egész családnak. Ha valaki volt hasonló helyzetben kérem írjon,előre is köszönöm.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • lukika
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 5 hónapja #26831 Írta: lukika
lukika válaszolt a következő témában: Védőnői tanácsadás

Szia Berna10
attol hogy kijöttök nem fog otthon megszünni a gyerekek eü-biztositása 18 éves korukig.Hozzatok EU kártyát ami már nem tom de 1-vagy 2 évre érvényes.Kértek az itteni AOK-nál egy számot hozzá(ingyenes)es gyorsabbá teszi a két ország közti együttmüködést.Az oltási könyveteket itt átadjátok a gyerekorvosnak (leforditják )és ugyanugy kapják a szükseges oltásokat tovább.Persze ellátásokat.Nem irtad h van e német eü biztositása a férjednek itt,mert akkor titeket is be kell vegyenek mellé,Hisz itt elterjedt a családi biztositás.Apuka biztositott igy a család is.
Mi is e nélkül voltunk itt egy darabig és elláttak bennünket fogászatos is bárhol EU kártyával.Aztán lett német biztositása a ferjemnek igy nekünk is.

remelem hasznos az infom.minden jot

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!