Látogatás gyerekkel

Több
10 éve 8 hónapja #32958 Írta: gybebi
Látogatás gyerekkel téma létrehozva gybebi által

Sziasztok!

Mi is most tervezzük, hogy a párom után szeretnénk menni egyenlőre csak rövid időre (1-2 hónap). A főbérlője tudja, hogy van nálunk pici, szóval azzal a tudattal adta ki a páromnak a lakást, hogy majd valamikor mi is megyünk ki élni. A gyermek közös, akkor neki alanyi jogon a párom után járna az egészségügyi ellátás, ha valami történne? Mi a kimenetel előtt házasodnánk össze, azaz akkor elméletileg nekem is megjárna az ellátás? A gyámhivatalhoz kell jelezni, hogy kimegyünk, vagy csak látogatóknak számítunk, és akkor nincs teendő? Arra a pár hónapra jelentkezzünk be mi is, vagy az az ellátás szempontjából nem lényeges, elég, hogy az apához "tartozunk"? A pici 15 hónapos, az oltását megkapja kimenetel előtt, a 18 hónaposra itthon leszünk, de sose lehet tudni, hogy nem történik-e valami. Sok a kérdés bennem, mert nem szeretnék a picivel kellemetlen helyzetbe kerülni.

Előre is köszönöm a válaszokat!
Betti

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 8 hónapja #32962 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Látogatás gyerekkel

gybebi írta: Mi is most tervezzük, hogy a párom után szeretnénk menni egyenlőre csak rövid időre (1-2 hónap). A főbérlője tudja, hogy van nálunk pici, szóval azzal a tudattal adta ki a páromnak a lakást, hogy majd valamikor mi is megyünk ki élni. A gyermek közös, akkor neki alanyi jogon a párom után járna az egészségügyi ellátás, ha valami történne? Mi a kimenetel előtt házasodnánk össze, azaz akkor elméletileg nekem is megjárna az ellátás?

ha házasok vagytok jár minden ellatás, ha nem akkor semmi s külön kell rád és a gyerekre megkötni hacsak nem az apa a gyámja a picinek!

A gyámhivatalhoz kell jelezni, hogy kimegyünk, vagy csak látogatóknak számítunk, és akkor nincs teendő? Arra a pár hónapra jelentkezzünk be mi is, vagy az az ellátás szempontjából nem lényeges, elég, hogy az apához "tartozunk"? A pici 15 hónapos, az oltását megkapja kimenetel előtt, a 18 hónaposra itthon leszünk, de sose lehet tudni, hogy nem történik-e valami. Sok a kérdés bennem, mert nem szeretnék a picivel kellemetlen helyzetbe kerülni.

Szerintem semmi közük hozzá! Házasodjatok össze, és gyertek ki! Nem vagy köteles jelezni senkinek, hogy hova mész lakni. Szabad EU polgárok vagytok! Viszont a családipotlék GYES és GYED megszünhet. Ennek nézz utána mert nincs arra garancia, hogy csak 3 hónapig maradtok!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!