Magántanulói státusz

Több
10 éve 2 hónapja #35198 Írta: Papen75
Magántanulói státusz téma létrehozva Papen75 által

Sziasztok!
Az alábbit olvastam a neten. (2013. novemberi cikk):
"Az a csavar az egész történetben, hogy volt egy 1993-as, közoktatásról szóló törvény, amire még mindig hivatkoznak a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának honlapján, ugyanakkor ennek már nagy része nem hatályos. Itt nézheted meg a gyönyörű, üres paragrafusokat. Ezzel szemben, van egy 2011-es törvény, a nemzeti köznevelésről, aminek nagy része 2012. szeptember 1-jétől hatályos. Így lehet az, hogy amíg mindenhol a külföldön tanulók magántanulói státuszáról írnak, ez a hatályos törvények szerint már nem lehetséges. (Ennek ellenére a régebbi magántanulói státuszok megmaradhattak iskolától függően.) Ha külföldre költöztök, akkor a külföldi tartózkodás időtartama alatt a gyerek magyarországi tanulói jogviszonya szünetel, vagyis magántanuló sem lehet.”

Most akkor lehet kérni a magántanulói státuszt vagy tényleg csak a szüneteltetést kérhetjük? Én még csak a fiam tanáraival beszéltem, de ők nem sok mindent tudtak a dolgok menetéről...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 2 hónapja - 10 éve 2 hónapja #35414 Írta: blankuci
blankuci válaszolt a következő témában: Magántanulói státusz

Én pont egy éve kértem meg az iskolától, mert tudtam, hogy lesz átmeneti időszak, amikor a költözés miatt több nap ki fog esni nekik, illetve nem is tudtam pontosan a kiköltözés pontos dátumát. Kell írni egy kérelmet az iskola igazgatójának, hivatalos formában, címzés, kinek, tárgy: magántanulói jogviszony, "Tisztelt Igazgató Úr!
Alulírott XY szülő azzal a kérelemmel fordulok Önhöz, hogy XY nevű gyermekem ( Szül.: Budapest, ...., Anyja neve: ..., Lakcíme: ....., 4. c osztályos tanuló ) intézményükkel létesített tanulói jogviszonyát 2014. április 17. napjától
magántanulói jogviszonyra módosítani szíveskedjék.

Kérem egyidejűleg, hogy gyermekem tanulmányi előmenetelének ellenőrzését szolgáló beszámoló vizsga/osztályozó vizsgaidőpontjáról és tartalmi követelményeiről tájékoztatni szíveskedjék. Gyermekem egyéni felkészülésének feltételeiről gondoskodom."
Ezt írtam, elfogadták, nem kell indok, ugyanis az iskola és a háttér apparát dolga mérlegelni a kérelmet. Nem kell beszélni a tanárokkal, az igazgatóval kell.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!