Elterngeld

Több
10 éve 1 hónapja - 10 éve 1 hónapja #35850 Írta: juljuh
Elterngeld téma létrehozva juljuh által

Ha europai union belul volt folyamatos munkaviszonyom (Angliaban), igenyelhetek barmi fele juttatast? Azt olvastam, ha nem volt munkaviszonyom Németországban, akkor szules utan egy evig havi 300 eurot kaphatok. Esetleg szules elott jogosult lehetek valamire? Nem kizsakmanyolni akarom az orszagot es az adofizetoket, de az UNIO talan lehetoseget ad ilyen esetben valami fele juttatasra.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 1 hónapja - 10 éve 1 hónapja #35862 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Elterngeld

juljuh írta: Ha europai union belul volt folyamatos munkaviszonyom (Angliaban), igenyelhetek barmi fele juttatast? Azt olvastam, ha nem volt munkaviszonyom Németországban, akkor szules utan egy evig havi 300 eurot kaphatok. Esetleg szules elott jogosult lehetek valamire? Nem kizsakmanyolni akarom az orszagot es az adofizetoket, de az UNIO talan lehetoseget ad ilyen esetben valami fele juttatasra.


Kedves Juljuh!
Ha Németországban nem volt semmilyen munkaviszonyod akkor nem jár semmilyen támogatás! Ez pontosan megfelel az EU előírásoknak mert a támogatások és a juttatások országonként változik. Hogy ezt ne lehessen könnyen kijátszani a legtöbb állam csinál valamilyen korlátozást! Egyébként egy bejelentett állandó lakás is kell, mielőtt valamit kérvényezel. ha lenne is 300 euró, amiből szándékozol élni? Mert itt is kell élned ha támogatást akarsz!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 1 hónapja #35868 Írta: juljuh
juljuh válaszolt a következő témában: Elterngeld

Igazad van, ez nem a teljes hozzaszolasom, az admin szerkesztette at egy masik topikban bovebben irtam a felmerulo kerdeseimrol. Varandos vagyok, hamarosan ferjhez megyek, a volegenyem nemet-amerikai allampolgar, fix munkaval, van bejelentett lakcimem. A 300 eurot a babank szuletese utan egy evig kapjuk, ez arra vonatkozott, igy teljes a kep es koszonom a valaszodat!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 1 hónapja #35872 Írta: juljuh
juljuh válaszolt a következő témában: Elterngeld

Neked volt igazad, en olvastam felre, az egy evig tarto 300 euro szuletes utan beregisztralt munkanelkulieknek jar, tehat nekem nem.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 1 hónapja - 10 éve 1 hónapja #35875 Írta: Athena1985
Athena1985 válaszolt a következő témában: Elterngeld

Kedves Juljuh,

A 300 Euro, amiről írál, az Elterngeld nevet viseli és alanyi jogon jár az alapösszege (Mindestbetrag). Bővebb információk itt:


Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.


"Aber auch Eltern ohne Erwerbseinkommen vor der Geburt ihres Kindes (etwa Hausfrauen, Arbeitslose, Studierende), die ihr Kind selbst betreuen und nicht mehr als 30 Wochenstunden arbeiten, bekommen den einkommensunabhängigen Mindestbetrag des Elterngeldes von 300 Euro."

Ha jól olvasom, párod (leendő férjed) Németországban dolgozik, van bejelentett lakcímetek, stb. Te ennek megfelelően belekerülsz a Hausfrau kategóriába és jár alanyi jogon egy évig a 300 Euro. Kaptok továbbá igénylés után CSP-t (Kindergeld) is.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!