Apaság megállapítása

Több
8 éve 6 hónapja #39724 Írta: tizfeg
Apaság megállapítása téma létrehozva tizfeg által

Sziasztok!
Új vagyok még a fórumon, remélem jó helyen kérdezek... A problémám a következő lenne:
Párom felesége két gyermekükkel 5 évvel ezelőtt Németországba költözött, azóta semmit sem tudunk róluk, minden létező fórumon letiltott minket, címet, telefonszámot nem tudunk hozzá.
Németországba költözésük előtt kb. fél évvel költöztek külön, de a válópert nem indították meg egyből, majd mire párom megindította, addigra ők már árkon-bokron túl voltak, így az eljárás megszűnt, tehát jogilag a mai napig házasok.
Közös ismerősök révén megtudtuk, hogy a feleség állítólag terhes. A magyar jogrend szerint a születendő gyermek apja jogilag a párom lenne, ez alól csak akkor mentesülne, ha még a szülés előtt kimondanák a válást és a valós apa feleségül venné a nőt, ugyanis Magyarországon a gyermek apja az aki a vélelmezett fogantatás időpontjában az anya házastársa volt, hiába válnak el még a születés előtt és ez alól csak az mentesít, ha az igazi apuka elveszi a nőt (ilyenkor nem elég a teljes hatályú apai elismerő...)
A német jogrend szerint (az apa német állampolgár) viszont nem tudom ez hogy megy....
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben a magyar vagy a német jogrend vonatkozik a születendő gyermekre? Tehát ha adott egy házas magyar állampolgár anyuka és egy német állampolgár apuka, akkor melyik állam jogrendje alapján mondják ki hogy ki az apa?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
8 éve 6 hónapja #39726 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Apaság megállapítása

Amíg a házasság fennáll addig a házasság érvényes, amit minden Eu ország elismer! A német törvényeknél sincs kivétel és az apa autómatikusan az, aki a házastárs a gyermek védelme érdekében! Ami viszont fucsa az az, hogy a házastárs távollétében is ki lehet mondani a válást ha (bizonyítottan) legalább 1 évig különéltek! Ez úgy megy, hogy nem megszüntetik a válókeresetet, hanem írásban felszólítják a házastársat, hogy jelenjen meg, s hanem jön, akkor a távollétében is ki mondhatják a válást!(Pláne 5 év után!!!)

A probléma a következő: még egy apaság megállapitását sem kérheti a házastárs hozzájárulása nélkül, s az illegális apaság megállapitását a biróság nem fogadja el! Itt Németországban is az az apa aki a házastárs de nem 5 év különélés esetén!!!

A biztos megoldás azonban, hogy ha már bizonyítottan 5 éve lelépett a feleség, akkor nem fogják az apaságot a barátodra hárítani! A másik az, hogy olyan nincs, hogy "nem találhatók meg" Nétországban, mert: a gyerekek iskolakötelesek, a gyerekek után jár családipótlék, s ezt folyósitják. Ráadásul a gyerekek után a fele családipótlék (Kindergeld) az apát illeti meg s ezt kapnia kellett volna Magyarországon! Az meg nagyon furcsa, hogy 5 év különélés után sem mondják ki a válást!

Azért ebben az ügyben egy kicsit kérdezd ki jobban a barátodat, mert sok minden nem egéeszen kóser!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!