Árvaellátás

Több
12 éve 5 hónapja #9323 Írta: MaszeK
Árvaellátás téma létrehozva MaszeK által

Sziasztok.

Tanácsot szeretnék kérni én is.
A párom augusztus óta dolgozik Münchenben.Januárban mi is költözünk hozzá.
Van 1 közös lányunk ő 4.5 éves,viszont mi nem vagyunk házasok.Az előző kapcsolatomból van 1 kisfiam 10 éves,ő árva.
Annak utánajártam,hogy az árvaellátást továbbra is Magyarországról fogom kapni.Viszont az is érdekelne,hogy mivel én nem fogok eleinte dolgozni/habár munkahelyem lenne/ a gyermekfelügyeletet nem tudom megoldani.Főleg az óvoda a kicsinek.

Tanácsot szeretnék kérni,hogy mi lenne a jobb megoldás?Ha összeházasodunk,vagy ha nem?

Azt tudom,hogy ha ő aláírja,hogy vállalja a felelősséget értem,valamint azt is,hogy elismeri a fiamat elvileg a családipótlékot utána is megkapjuk.De azt nem,hogy az árvaellátásról szóló papírokat ettől függetlenül le kell-e fordítani,mivel az ott nem jár,itt viszont akkor is ha összeházasodunk.Vagy ha a halotti anyakönyvit viszem a gyámügynél is jelentkeznem kell-e vele?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #9413 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Árvaellátás

MaszeK írta: Sziasztok.Tanácsot szeretnék kérni én is.A párom augusztus óta dolgozik Münchenben.Januárban mi is költözünk hozzá.Van 1 közös lányunk ő 4.5 éves,viszont mi nem vagyunk házasok.Az előző kapcsolatomból van 1 kisfiam 10 éves,ő árva.Annak utánajártam,hogy az árvaellátást továbbra is Magyarországról fogom kapni.Viszont az is érdekelne,hogy mivel én nem fogok eleinte dolgozni/habár munkahelyem lenne/ a gyermekfelügyeletet nem tudom megoldani.Főleg az óvoda a kicsinek.Tanácsot szeretnék kérni,hogy mi lenne a jobb megoldás?Ha összeházasodunk,vagy ha nem? Azt tudom,hogy ha ő aláírja,hogy vállalja a felelősséget értem,valamint azt is,hogy elismeri a fiamat elvileg a családipótlékot utána is megkapjuk.De azt nem,hogy az árvaellátásról szóló papírokat ettől függetlenül le kell-e fordítani,mivel az ott nem jár,itt viszont akkor is ha összeházasodunk.Vagy ha a halotti anyakönyvit viszem a gyámügynél is jelentkeznem kell-e vele?Segítségeteket előre is köszönöm.

A gyermek az elhunyt apja után kapja az árvaellátást, amit otthon folyósitanak. Ehez itt senkinek semmi köze! (Érdeklödj azonban mi lesz ha elhagyja veled Mo.-ot!!) Ezután a gyerek után itt a BRD-ben sem az élettársad, sem Te nem fogsz semmit kapni. Nálad az a gond, hogy itt nem dolgoztál, az élettársad pedig nem paja s nem rokona a fiadnak! Ez akkor sem fog változni ha összeházasodtok, viszont ha örökbefogadja a fiadat akkor gond lehet néhány opcióval! Ovodai féröhelyek vannak de területileg nagyon különbözik az ellátás. Keleten jobb a helyzet! Nagyobb városokban hosszú a várakozási lista, s drágább! Sokan fordulnak maszek "megörzési" megoldáshoz, pl egyeteistákkal oldják meg ezt, s van sok privát ház is ahol bevállalnak 3-5 gyerek felügyeletét! Hirdess/olvass újságban, ha nincs ovoda a környéketeken, ahova kijöttök!!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #9420 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Árvaellátás

Szia Maszek!
Csak egy kerdesedhez tudok hozzaszolni: az arvaellatast tovabbra is kapjatok. Ez biztos, en is itt vagyok mar majd 3 eve, es kapom rendesen.
Meg kell adni a külföldi cimet, oda fognak veletek majd levelezni. Ha nagyobb lesz a gyermeketek - illetve nem tudom, milyen eletkortol, de kernek iskolalatogatasi papirt. Mi eddig mindig magyarul adtuk be, de most nemetül, ahogy az iskola irta, eddig nem szoltak miatta.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!