Magyarországi fogászati kezelés

Több
7 éve 4 hónapja #40156 Írta: Gergoo
Magyarországi fogászati kezelés téma létrehozva Gergoo által

Facebookon találtam, hasznos, megosztom. ;)

"Üdv mindenkinek. Mivel sok embert érinthet ezért megosztom a saját fogorvosi történetemet. A bal felső fogsoromat kellett megcsináltatnom, mivel egy nagy rágó fogam hiányzott, meg egy másik a csap fog melletti. Na de nem is ez a lényeg. Ez összesen 7 korona, 2 híd, meg egy-két gyökértömés, meg gyökér kezelés. Még májusban bementem a kassámhoz (KKH), hogy mi a módja ennek ha én otthon akarom megcsináltatni. A következő az eljárás: van egy nyomtatvány amit az otthoni fogorvosnak kell kitöltenie, ehhez mellékelni kell egy teljes panoráma CT vagy MR felvételt. Ezt a két dolgot kell leadni a biztosítónak. Persze, ezek után jön egy-két levél a biztosítótól, hogy implantátum meg miegymás nem lenne e jobb? Stb. Ezekre szépen válaszol az ember, és kb 1 hónap megjön az engedély. Az engedély 6 hónapig érvényes, és benne van, hogy mekkora összeget áll a biztosító. Az én esetemben erre a beavatkozásra 1083 Euro volt a maximum összeg amit térít. A fogorvosi igazoláson 800 Eurot írtunk. Elmentem haza, a fogrovos megcsinálta adott egy számlát, ami nagyjából 800 Euró volt átszámolva. Ezt az eredeti számlát leadtam a biztosítónak. Majd megint egy kis levelezés, és kb 1 hónap telt el mikor is a mai napon átutaltak 713 Eurót. 12% vonnak le a számla végösszegéből, valami adminisztrációs költség néven. De ez így akkor is korrekt. Gyakorlatilag 80 Euroból lett 7 koronám, 2 hidam, egy gyökérkezelésem, egy gyökértömésem, és egy sima tömés.
Ezt csak azért gondoltam megosztani a csoporttal, mert ez úgy gondolom, hogy hasznos információ, és érdemes rászánni az időt annak aki a fogait szeretné rendbe hozatni."

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
7 éve 4 hónapja - 7 éve 4 hónapja #40158 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyarországi fogászati kezelés

Nekem is van élményem az otthoni rendelésekről! Nála voltam! A történet úgy kezdődött, hogy éln irtózatosan félek a fogorvostól s úgy is nézte ki a fogaim! (Gyerekkoromban 2x is megkínzott egy (később kiderült) alkoholista, ma már nem élő fogorvos nő! Szóval nekem altatással kellett. Így is volt. Először azonban itt Németországban kértünk egy árajánlatot. Mivel alul is és felül is teljes fogsort akartam ez itt 17.250 euró lett volna. (Nem elírás, tizenhétezerkettőszázötven €) Természetesen erről szó sem lehetett.
Ezért mentünk ide: www.zahnarzt-ungarn.de/zahnarzt-denteam.php
Ezen a kilikán 4 - 4 stiftet, s teljes (alsó-felső) fogsort csináltak. 2x volt altatás, egyszer amikor mindent kihúztak (csupa rom), s kaptam egy ideiglenes kivehetőt, majd amikor a csapokat tették be, 4 felül 4 alul. (Két saját fogam van amit beépítettek!) Ez kb. 5-6 éve volt. Ezt a klinikát csak ajánlani tudom! Azóta a mosolyomtól döglenek a nők.....

Jegyzet:
Az egész: 2x operáció, + ideiglenes alsó-felső protézis, + többszöri utókezelés, összesen 7200 euróba volt, tehát azért nekem is egy kisebb személygépkocsi van a számban, de azért lényegesen olcsóbb lett az egész! A német betegbiztosító (TKK) 1500 eurót téritett utólag miután a papírokat bemutattuk amiket a klinika, természetesen németül adott! Itt kell megjegyeznem még, hogy a doki lánya is fogorovos Bécsben. A fia a klinika mellett fogtechnikus Zalaegerszegen. Az egész anyag és technika nyugati (EU) nivón van. Igény esetén még a reptérről is (vagy Bécsből) elhozzák (s viszik) a beteget! Az egész személyezt / orvos / segéd / stb. tud magyarul s németül folyékonyan s beszélnek angolul is! Dr Gróf több évet dolgozott nyugaton német területen!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!