Németországi magyarok fóruma

  • helga1000
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #2499 Írta: helga1000
Németországi magyarok fóruma téma létrehozva helga1000 által

Ha egy kellöen részletezett kérdést teszel fel, amit még nem válaszoltak meg többször is, akkor erre valószínüleg több embertöl is választ kapsz. Könnyen elöfordulhat, hogy a válasszal nem leszel elégedett, mert a megoldás túl drága, túl bonyolult, a szomszéd és a Gizi néni nem így mondta, stb.

Erröl nem a válaszadók tehetnek, a német jogszabályokat nem ök hozzák. Ha különbözö jogkövetkezményekröl beszélnek, akkor ezt nem az elijesztés szándékával teszik, hanem azért, hogy a kérdezö lehetöleg pontos információk alapján hozhassa meg a döntését. Tehát tudja, ha meglép valamit, akkor annak mi lehet a következménye. Természetesen mindenki a saját életéért felelös, csak ö dönthet mit tesz. Sok dolgot lehet "okosba" is csinálni, de legalább pontos információk és kockázati tényezök birtokában tegye.

Több ember van itt, akik mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, minöségi tanácsokat adnak, nem kellene folyton valami elemi irígységet és gonoszkodást a válaszaik mögött keresni, mert nekik tökéletesen mindegy, hogy Minta Jóska idejön vagy otthon marad, egyszerüen arról van szó a tanácsaik egyfajta útjelzöként szolgálhatnak, amiket ignorálni is lehet, de nem biztos, hogy okos dolog.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Csopaki
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #2500 Írta: Csopaki
Csopaki válaszolt a következő témában: Németországi magyarok fóruma

helga1000 írta: Ha egy kellöen részletezett kérdést teszel fel, amit még nem válaszoltak meg többször is, akkor erre valószínüleg több embertöl is választ kapsz. Könnyen elöfordulhat, hogy a válasszal nem leszel elégedett, mert a megoldás túl drága, túl bonyolult, a szomszéd és a Gizi néni nem így mondta, stb.


Szerintem arról is szó van, hogy nagyon sok esetben, ha egy ember feltesz egy kérdést, önmagában legbelül már tudja mi lenne az ö számára a legjobb válasz, mit szeretne hallani. Ha a fórumtársak azonban váratlanul nem az elvárt válszt adják, akkor jön a csalódás. Ami nagyon emberi dolog, megértem. Ennek ellenére fenntartom azt a véleményemet, hogy jobb, ha az ember még idöben módosítja elvárásait, álmait, mint esetleg késöbb egy idegen országban –családostól, gyerekestöl – igen nagyot koppanni.

Egy másik dolog, amin szerintem érdemes elgondolkodni: a kérdések legnagyobb részére az interneten nagyon könnyen, gyorsan és pontosan meg lehet találni a választ. Adott esetben sokkal pontosabban, mint ahogy azt a fórumtársak leírják. De az, ami egy fórumtárs válaszát sokszor igen nagy értéküvé teszi, az a személyes tapasztalat, amit leír, ahogy ö átélte, megélte a dolgokat, ebben az eseteben a kivándorlást. Ez az az információ, amit a Google-on szinte sehol nem találsz meg, ez az, ami hozzátesz ahhoz, amit egy computer ki tud köpni neked. Ha ezeket leírja valaki, ez egy nagyon személyes dolog, szinte biztos hogy az illetö így élte meg a dolgait. Fölösleges emögött hazugságot, rosszindulatot, irigységet feltételezni. Egyetértenünk nem kell, de mások véleményét érdemes elolvasni, ez a fórumozás lényege. Hátha legközelebb segít egy saját gond megoldásában, vagy legalább tudatosul, hogy én NEM úgy fogok tenni, ahogy azt nekem XY javasolta. Ez is valami. Legalább egyfajta tudatos döntés.

Végül a német nyelv ismeretéröl. Tudom, hogy Németországban sokan vannak, akik úgy élnek itt, hogy nem beszélik a nyelvet. Biztos még munkát is lehet így találni. De, ha csak a saját példámat hozom fel: van egy dipolmám, ami itt most eléggé keresett. Ha úgy jöttem volna ide, hogy nem beszélem a nyelvet, akkor csak szakképzetlen munkát találok, munkaengedély valószinüleg smafu, max 800 Eurót keresek WC-tisztogatással. De nem ezt tettem. Nagyon jó némettudással, szakképesítéssel szinte azonnal találtam munkaadót, kaptam munkaengedélyt, és több mint a dupláját megkeresem a fenti összegnek. Ùgyhogy szerintem kár azt mondani, hogy nyelvtudás nélkül is “érdemes” jönni. Biztos meg lehet élni úgy is, de azt miért nem mondjátok el, hogy aki így tesz, az havonta önként és dalolva több száz vagy ezer Euróról mond le? Akkor talán nem helyesebb azt mondani, hogy “èrdemes“ már otthon németet tanulni? Mert szerintem mindenképpen ez az igazság, emberi és anyagi értelemben is.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #2505 Írta: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!