Balatoni ingatlanok
- Gergoo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Van ám VIP-ben belinkelemprosperus írta: Ejnye. ejnye ezt honnan tettszik tudni? NSA, BND oder hasonlo?
Mert en a kis naiv ranezek a Google-ra es nem latom, hogy hanyan
is klickeltek a Balatonra. Van valami trükk?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Nekem van pár ismerösöm, aki 2000-2008 között beleugrott, vagy már rég eladták, vagy évek óta szenvednek az árulással, hogy legalább a beleölt pénzük egy részét visszahozzák....
Sorry, kimaradt a szövegböl, hogy " német ismerösöm"...
Igen ismerek néhány németet,meg német-magyart (magyar-németet, ha jobban tetszik) akik annak idején nagy lelkesen -hú, de milyen olcsó- beleugrottak, de aki nem költözött egyböl oda, az kb. max. két év után ki is józanodott. A legtöbbjük nem talált olyan megbízható embert, aki naponta ránézett volna a kéglire (értsd ott lakó szomszéd), mert onnantól, hogy meglátták, német a tulaj, törték is fel egyszer-kétszer-sokszor. Az iparosok állandóan át akarták öket vágni (merthogy a svábnak úgyis van pénze) stb., stb.
Egy példa: az "öcsémék falujában" (4 km a Balcsi, nem direkt vízparti hely) abban az idöben kb. 10 portát vettek meg németek-hollandok. Mára egy ház van még külföldi kézben, egy középkorú holland "Aussteiger" pár odaköltözött, mindenüket eladták Hollandiában, na ök ragadtak meg egyedül... A többi (részben halom pénzt beleölve a felújításba) már rég árkon-bokron túl van...
Évente arra a két -három hétre 1-2 ezer euróért olyan kacsalábon forgó kéglit bérelsz, hogy az csak na, de nem vagy lekötve se pénzzel, sem azzal a kényszerrel, hogy oda kell menni nyaralni. A kiadás meg megint csak olyan, hogy azért kell hozzá a helyszínen egy nagyon megbízható ember, meg hát öszintén: rég nem tapossák már egymás sarkát a németek (sem) a Balatonnál....
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Gergoo írta: Egyetértek. Annyira egyetértek, hogy halvány lövésem nincs miért keresnek több tízezren havonta Németországban rá a Balatonra a gugliban. 1000+1000 jobb helyre elmehetnének.
Amúgy, nyilván a bérlés opció a keresettebb.
Ezek kb. olyanok mint en is. MAgyarkent kint van, de kellene vmi csaladi nyaralas. Erre a legjobb meg mindig a Balaton, foleg gyerekkel. ODa lehet verbuvalni a nagyszuloket, haverokat, rokonakat. Ki lehet venni egy kecot es lehet havajozni. Lehet nem a legexclusivabb nyaralohely a vilagon, de magyarkent ide lehet szervezni a legegyszerubben egy csaladi nyaralast.
A termeszeti szepsegei meg szerintem gyonyoru! A szolgaltatasok azok nekem pozitiv meglepetes volt par helyen.
Ha erre rajon, hogy valaki beleszeret a Balcsiba, mint pl. en is:) akkor nekiall nyaralot keresni:) Merthat csak 1 ingatlan, amit megsporol a nyaralason az ember az valahol "kamat" ill. ki lehet adni. Akar rokonsagon belul allagmegovas celzattal.
En legalabb generaltam 1000 keresest Balaton cimszoval:) De utana jon a kijozanodas. Tul rovid a szezon a BAlaton korul, nem lehet kihozni belole semilyen normalis uzleti tervet, hacsak nem vmi lepattant lomtalanitasbol berendezett keco v. luxus kategoria. A ketto kozott szinte semmi nincs.
Ha kecot keres az ember berlemenynek, akkor vannak a takolmanyok, ugyanezek az elado kerok also kategoriaja. Kozepkategoria az nem nagyon, elvetve. Berelni csak 1 evvel elotte, eladni meg nem nagyon adjak el.
A felso kategoria az altalaban vmi ujonnan epult lakotelep (ok lakoparknak hivjak) k. tularazott kecoival es bedolt hiteleivel, de legalabb (meg) rendben van muszakilag. Vagy a tenyleg kacsalabon forgo kecok, de azok berlete olyan napi 3-400EUR, vetelara meg a 30mio-tol felfele. Vizparti ingatlanok, meg ertelmes helyen 100mio. Szal en lebeszeltem magam a vasarlastol. Berlunk iden.
De kisgyerekkel a Balaton szerintem tokeletes nyaralashoz. Edesviz, arnyas fak, nincs 40 fok huzamosabb ideig, rokonsag kozelben.
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Pontosan erre jutottam en is:) Oda kell koltozni legalabb 3-5 honapot per ev vagy kell vmi nagyon nagyon megbizhato ember(ek) a helyszinen.gejza írta:
Nekem van pár ismerösöm, aki 2000-2008 között beleugrott, vagy már rég eladták, vagy évek óta szenvednek az árulással, hogy legalább a beleölt pénzük egy részét visszahozzák....
Sorry, kimaradt a szövegböl, hogy " német ismerösöm"...
Igen ismerek néhány németet,meg német-magyart (magyar-németet, ha jobban tetszik) akik annak idején nagy lelkesen -hú, de milyen olcsó- beleugrottak, de aki nem költözött egyböl oda, az kb. max. két év után ki is józanodott. A legtöbbjük nem talált olyan megbízható embert, aki naponta ránézett volna a kéglire (értsd ott lakó szomszéd), mert onnantól, hogy meglátták, német a tulaj, törték is fel egyszer-kétszer-sokszor. Az iparosok állandóan át akarták öket vágni (merthogy a svábnak úgyis van pénze) stb., stb.
Egy példa: az "öcsémék falujában" (4 km a Balcsi, nem direkt vízparti hely) abban az idöben kb. 10 portát vettek meg németek-hollandok. Mára egy ház van még külföldi kézben, egy középkorú holland "Aussteiger" pár odaköltözött, mindenüket eladták Hollandiában, na ök ragadtak meg egyedül... A többi (részben halom pénzt beleölve a felújításba) már rég árkon-bokron túl van...
Évente arra a két -három hétre 1-2 ezer euróért olyan kacsalábon forgó kéglit bérelsz, hogy az csak na, de nem vagy lekötve se pénzzel, sem azzal a kényszerrel, hogy oda kell menni nyaralni. A kiadás meg megint csak olyan, hogy azért kell hozzá a helyszínen egy nagyon megbízható ember, meg hát öszintén: rég nem tapossák már egymás sarkát a németek (sem) a Balatonnál....
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
DCT