Szerződésszegés
- Koeszeg
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Németországban dolgozom, cnc-esztergályosként vettek fel, ellenben összeszerelési azaz "szalag" munkát végzek.A szerződésben ilyen erre vonatkozó részletek vannak:
"2. § A Munkavállaló tevékenységei és
kötelességei
(1) A munkavállaló a foglalkoztatási helyszínen
végzett tevékenységnek megfelelıen [munkakör]
munkakörben kerül alkalmazásra.
(2) A Munkáltató a bérezési keret-tarifaszerzıdés
2.3. §-ának 1. mondata szerint jogosult a
Munkavállalót átmenetileg más, kevésbé
kvalifikált munkaerık által is elvégezhetı
tevékenységekkel megbízni. Amennyiben a
Munkáltató él ezen jogával, a bér megállapítása a
bérezési keret-tarifaszerzıdés 2.3. §-a szerint
történik.
(3) A Munkavállaló foglalkoztatására BadenWürttemberg területén, az ügyfelek különbözı
üzemi helyszínein kerül sor. Szükség esetén külsı
helyszínen végzendı munkára is kötelezhetı. A
Munkáltató jogosult a Munkavállalót az ügyfélnél
való foglalkoztatásról bármikor visszahívni, és
máshol foglalkoztatni.
A Munkavállaló a vállalaton belüli tevékenységek
elvégzésével is megbízható. Ez nem vonja maga
után a díjazási igény csökkenését. A belsı
tevékenységekkel való megbízás megszakítás
nélküli idıtartama nem haladhatja meg a négy
hetet. "
Nos az első szerint cnc-esztergályosnak kéne lennem, a második azt mondja hogy átmenetileg lehetek más is(mi ez az átmenetileg), a harmadik pontban pedig nem vagyok tisztában a "belső munka" fogalmával.Kisegítenétek?Itt ilyen "szerződésszegésért" már ha ez az hogy nem abban a munkakörben alkalmaznak amire felvettek lehet komoly pénzekért perelni?(Nem célom perelni csak tisztában szeretnék lenni azzal hogy milyen fegyvertáram van amikor arra panaszkodok hogy kevesebb a fizetés mint ami meg lett beszélve, vagy egyéb más sérelmek esetén tudjam hogy előhozhatom-e ezt.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ha ezt aláírtad akkor nem tudsz perelni! Belső munkára is vezényelhetnek (most azt csinálod valószínű) és ekkor a béred lehet kevesebb is! Szerződésszegést Te követnél el, ha a kiadott munkát nem végzed el, vagy megtagadod a munkavégzést! Az ilyet, ha ragaszkodsz a CNC esztergályos beosztáshoz, nem szabad aláírni! Csak egy van, de ezt ki lehet védeni egy trükkel: a belső munka nem haladhatja meg a 4 hetet! Nos, ekkor az utolsó előtti nap más munkára vezényelnek, (1 napra) majd másnap kezdődik az újabb 4 hetes belső munka! Egyébként örülj, hogy belső mukát végzel, mert az egész tartományba oda vezényelhetnek ahova akarnak:Koeszeg írta: Itt ilyen "szerződésszegésért" már ha ez az hogy nem abban a munkakörben alkalmaznak amire felvettek lehet komoly pénzekért perelni? (Nem célom perelni csak tisztában szeretnék lenni azzal hogy milyen fegyvertáram van amikor arra panaszkodok hogy kevesebb a fizetés mint ami meg lett beszélve, vagy egyéb más sérelmek esetén tudjam hogy előhozhatom-e ezt.
Válaszotokat előre is köszönöm!
A Munkavállaló foglalkoztatására BadenWürttemberg területén, az ügyfelek különbözı üzemi helyszínein kerül sor. Szükség esetén külsı helyszínen végzendı munkára is kötelezhetı. A Munkáltató jogosult a Munkavállalót az ügyfélnél való foglalkoztatásról bármikor visszahívni, és máshol foglalkoztatni..
UI: ha figyelmesen olvasol akkor látszik, hogy ezt Mo.-on írták, mert a helyi szöveszerkesztő az "ő"-t nem tudta generálni! Ha tehát valamit reklamálni akarsz, valószínű, hogy egy otthoni céggel kellene kommunikálnod! (Persze ez csak tipp.)
DCT
- Koeszeg
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
illetve a kölcsönző cégem teljesen német fennhatóságú
és aláírtam mert ez a pénz is jobb mint amit otthon keresek és csak 3hónapra jöttem ki, arra meg mindegy hogy mit dolgozok
szóval minden tiszta a cég részéről, rendben, köszönöm!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Akkor mi volt as kedves kérdésed? Mit nem értettél, ha aláirtad, mert akkorKoeszeg írta: hát az idézett szöveg utolsó sora tartalmazza a négy hetes kitételt
illetve a kölcsönző cégem teljesen német fennhatóságú és aláírtam mert ez a pénz is jobb mint amit otthon keresek és csak 3hónapra jöttem ki, arra meg mindegy hogy mit dolgozok szóval minden tiszta a cég részéről, rendben, köszönöm!
irja alá az ember, ha elolvasta és elfogadta! Na, most én nem értem!
DCT
- Koeszeg
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
mellesleg nem találtam benne feltűnően előnytelen dolgot
az a kérdésem hogy jogszerű e a szerződés alapján hogy több mint 4 hete nem cnc-zek hanem összeszerelek, mert én a belső munka fogalmával nem vagyok tisztában gondoltam tapasztaltabbak vagytok ilyen téren
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Igen, jogszerű, mert benne van a szerződésedben,Koeszeg írta: ha dolgozni akarok akkor aláírom a szerződést amit elém raknak
mellesleg nem találtam benne feltűnően előnytelen dolgotaz a kérdésem hogy jogszerű e a szerződés alapján hogy több mint 4 hete nem cnc-zek hanem összeszerelek, mert én a belső munka fogalmával nem vagyok tisztában gondoltam tapasztaltabbak vagytok ilyen téren
amit nem találtál furcsának és aláírtál! Ez a lényeg!
UI: teljesen mindegy, hogy mit tekint a cég "belső munkának"! Egy pékségben lehet a zacskók hajtogatása, a mi cégünkben pl. volt a raktár rendberakása, a saját adatok és szerszámok valamint alkatrészek katagolizálása, s nálad lehet gépek vagy akármi összeszerelése! Szólj érte, ha CNC-re akarsz menni, hogy nem tetszik a helyzet!!
DCT