Fizetésképtelenség, insolvenz
- Proni66
- Témaindító
- Látogató
Ha valaki tud kérem segítsen.
Négy hónapja dolgozom egy német cégnél.
Betegség miatt táppénzre kerültem (jelenleg is azon vagyok).
Egy hete voltam táppénzen, amikor a tudomásomra jutott, hogy a cég fizetésképtelenségi (Insolvenz) eljárást indított maga ellen, mert nem tudta kifizetni az elmaradt munkabéreket és az AOK-á felé is tartozása van. Tudomásom szerint a táppénz első hat hetét a munkáltató fizeti, de mivel fizetésképtelen így tőlük nem várhatók pénzt.
Van rá esély, hogy valahonnan a a táppénzemhez juthassak?
Már többféle variációt hallottam, hogy ilyenkor a munkaügyi központ, vagy az egészségpénztár fizet.
Ha valaki járt már hasonlóképpen vagy tudja helyes ügymenetet kérem írja meg.
Köszönöm!
Proni.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mivel valószínű, hogy még próbaidős vagy, így semmi esélyed, mert először a fix állásúak kapják meg a járandóságukat (ha egyáltalán)! Külön rossz, hogy az AOK-nál is sáros a cég! Rajtad csak (esetleg) egy "Berufsunfähigkeitsversicherung" segíthetett volna, ha volna (?). Szerintem pénz az ablakban!Proni66 írta: Ha valaki tud kérem segítsen. Négy hónapja dolgozom egy német cégnél. Betegség miatt táppénzre kerültem (jelenleg is azon vagyok). Egy hete voltam táppénzen, amikor a tudomásomra jutott, hogy a cég fizetésképtelenségi (Insolvenz) eljárást indított maga ellen, mert nem tudta kifizetni az elmaradt munkabéreket és az AOK-á felé is tartozása van. Tudomásom szerint a táppénz első hat hetét a munkáltató fizeti, de mivel fizetésképtelen így tőlük nem várhatók pénzt. Van rá esély, hogy valahonnan a a táppénzemhez juthassak?
UI: csak úgy megemlítem, hogy itt meglehetősen zokon veszik, ha valaki ilyen
hamar táppénzre megy. Nálunk, még lógó belekkel is bejönnek az újak....
DCT
- Firma
- Nem elérhető
- Senior Member
- Cégalapítás
- Firma
- Nem elérhető
- Senior Member
- Cégalapítás