Hartz IV
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Ha meg munkanélkülit kap akkor mindezt 1-2 százasért ráadásul! Gratula!
Egyébként igen módszeresen ellenőrzik, hogy mit tettél munkakeresés ügyben (már akit nem az igénylést követően csuklóból elutasítottak azzal, hogy Németországban munkaképtelen, pl. nyelvtudás hiánya) .
2 hónap után kiadnak magán munkaerőközvetítőnek is aki szinte minden nap más helyszinre el is fogják rángatni próbanapra, ha nem jelenik meg, annyi!
Na, mind1. A lényeg, hogy 1000 + 1000 módon elintézik, hogy kinyomják a "szemetet" a rendszerből, ha egyáltalán be tud jutni.
- karacsonydori
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 5
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Azért ne felejtsük azt a tényt, hogy minden ország esetében éltek a maximum 7 éves, teljes korlátozás feloldásával!karacsonydori írta: Két éve ezért oldották fel a magyarok munkavállalási engedélykötelezettségét is.Ha annyira félnének a bevándorlóktól,nem tették volna.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
karacsonydori írta: ...de ha nem vállalják el a később nekik felkínált munkát és nem működnek együtt a német munkaügyi hivatallal,nem lesznek már segélyre jogosultak..
Na, jó, tehát erre van a hatóságnak lehetősége. Úgy is ahogy Gertgő írta a konrollt! Most akkor arra keresem a választ, hogy mit csinál azzal az öt gyerekes (itt élő, itt született) némettel a német hatóság, aki szintén nem működik egyet a munkaüggyel? Az ilyentől is megvon mindent? Na, ezt azért nem tudjátok nekem beadni! Már pedig az ilyen semmiben nem különbözik a külföldi segélykérőktől csak állampolgárságban!
DCT
- adamwise
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
Voltunk az Arbeitsagenturban munkakeresés céljából, az ottani illetékes hölgy egyből a Hartzról IV-ről kezdett beszélni, hogy azt próbáljuk igényelni, támogatás gyanánt. Furcsáltam, hogy nem magáról a munkáról esett szó egyből, hanem már a kezdetek kezdetén a támogatás igénylésére "buzdított".
Ezt követően kiderült, hogy ha van bejelentett munkája az embernek, lakcíme, akkor valóban igényelheti a Hartz IV-et, erre van mód. Szóval a hölggyel abban maradtunk, hogy munkát keresek ismerősök segítségével, papírom, szerződésem lesz róla, és kaphatunk támogatást, hogy ez mekkora összeg, hogyan működik a szétosztása, ellenőrzése, hogy valóban jogosult-e az ember rá, arról még nem esett szó, jövő hét után újból betérek hozzá, addigra remélem egy munkaszerződéssel, és mindenre fény derül.
A kezdetekben hatalmas segítség lehet pályakezdő diplomásként kint, hogy akár már a bérleti díj + rezsit átvállalja ezen módon az állam támogatásokkal. Bízom benne, hogy valami jó kisül majd a dologból.
Köszönöm szépen még egyszer a felvilágosítást! Ezen hozzászólásommal remélem én is a "hivatalos német Arbeitsagenturos álláspontttal" kapcsolatban én is hasznos információkat adtam nektek.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
adamwise írta: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!Voltunk az Arbeitsagenturban munkakeresés céljából, az ottani illetékes hölgy egyből a Hartzról IV-ről kezdett beszélni, hogy azt próbáljuk igényelni, támogatás gyanánt. Furcsáltam, hogy nem magáról a munkáról esett szó egyből, hanem már a kezdetek kezdetén a támogatás igénylésére "buzdított".Ezt követően kiderült, hogy ha van bejelentett munkája az embernek, lakcíme, akkor valóban igényelheti a Hartz IV-et, erre van mód. Szóval a hölggyel abban maradtunk, hogy munkát keresek ismerősök segítségével, papírom, szerződésem lesz róla, és kaphatunk támogatást, hogy ez mekkora összeg, hogyan működik a szétosztása, ellenőrzése, hogy valóban jogosult-e az ember rá, arról még nem esett szó, jövő hét után újból betérek hozzá, addigra remélem egy munkaszerződéssel, és mindenre fény derül.
A kezdetekben hatalmas segítség lehet pályakezdő diplomásként kint, hogy akár már a bérleti díj + rezsit átvállalja ezen módon az állam támogatásokkal. Bízom benne, hogy valami jó kisül majd a dologból.Köszönöm szépen még egyszer a felvilágosítást! Ezen hozzászólásommal remélem én is a "hivatalos német Arbeitsagenturos álláspontttal" kapcsolatban én is hasznos információkat adtam nektek.
Hát most itt erre nem térek ki részletesen. Ennek nézz még utána, mert valamit alaposan félreértettél mert ha dolgozol nincs Hartz 4!
DCT