Munkakeresésre 6 hónap
- kovpet
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
kovpet írta: Sziasztok!Olvastam ,hogy 6 hónapra csökkentették a munkakeresésre szánt időt.Azt hallottam hogy ha ennyi idő alatt nem találok munkát,akkor kitoloncolhatnak az országból.Ti erről mit tudtok?Üdv
EU állampolgárt nem toloncol ki senki! A megélhetésedröl viszont magadnak kell gondoskodni. Szociális juttatásokra csak hosszabb, járulékos munkaviszony után leszel jogosult.
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Azt, hogy kell ertelmezni EUn belul, hogy kitoloncolnak? Oda utazol es ott elsz ahol akarsz EUs Schengen-i allampolgarkent.kovpet írta: Sziasztok!Olvastam ,hogy 6 hónapra csökkentették a munkakeresésre szánt időt.Azt hallottam hogy ha ennyi idő alatt nem találok munkát,akkor kitoloncolhatnak az országból.Ti erről mit tudtok?Üdv
Csakhogy 3 honap utan mar nem turistanak szamitasz. MAgyarul meg kell csinaldod a kotelezo adminisztraciokat. Lakcim bejelentes, adoszam, EÜ biztositas etc..
Senki nem fog hazazavarni, szabad jogod van it elni. Legfeljebb te magad megsz..hatod, ha nem renelkezel helyi EÜ biztositassal es a szokasos helyi egyeb dolgokkal. Ez pedig penzbe kerul. Ha nincs munkad akkor magadtol fogsz hazamenni, ha elfogyott az indulo toked.
- kovpet
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
- Köszönetek: 0
Már megcsináltam minden hivatalos dolgot,lakcímbejelentés,AOk(a férjem dolgozik és általa vagyok biztosítva).Természetesen keresek munkát,de mi van ha ez több lesz mint 6 hónap?Ezt a kitoloncolást nekem is mondta valaki,amit én se értek, azért kérdeztem meg!Üdv
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Hat ha a ferjed dolgozik itt, akkor mar elindultatok:) Minden megvan ami kell. Majd ha talalsz munkat akkor elkezdesz dolgozni:) Senki nem fog hazazavarni. Nincs semilyen 6honapos "kitoloncolas" EU schengeni allampolgaroknak.kovpet írta: Szia!
Már megcsináltam minden hivatalos dolgot,lakcímbejelentés,AOk(a férjem dolgozik és általa vagyok biztosítva).Természetesen keresek munkát,de mi van ha ez több lesz mint 6 hónap?Ezt a kitoloncolást nekem is mondta valaki,amit én se értek, azért kérdeztem meg!Üdv
EU-n kivuli allampolgaroknak nem tudom. Lehet vmi nem EUs allampolgaroknak van vmilyen szabaly amibol jott ez fals info.