Német rendszámú autó eladása
- márwir
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Szeretnék segítséget kérni, hátha van megoldás. Tavaly mentem Németországba, nem túl jó nyelvismerettel, egy magyar ismerősöm segített mindenben. Cserébe annyit kért, két db autó lehet-e a nevemen, biztosítással, mert neki nem lehet. Itthon rossz a helyzet, nem tehettem mást, Németországban volt munka, bele mentem. Az autókat nem én használom, a magyar ismerőssel, aki segített nekem, rám pakolt egy csomó adósságot és ezért szeretnék megszabadulni az autóktól,valamint tőle is minél hamarabb. A papírok természetesen nála vannak. A kérdés az, hogy én mint tulajdonos, valahogyan elérhetem, hogy az autók le kerüljenek a nevemről, és ha igen hova kell ez ügyben menni?
Köszönöm a segítséget!!!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
márwir írta: Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, hátha van megoldás. Tavaly mentem Németországba, nem túl jó nyelvismerettel, egy magyar ismerősöm segített mindenben. Cserébe annyit kért, két db autó lehet-e a nevemen, biztosítással, mert neki nem lehet. Itthon rossz a helyzet, nem tehettem mást, Németországban volt munka, bele mentem. Az autókat nem én használom, a magyar ismerőssel, aki segített nekem, rám pakolt egy csomó adósságot és ezért szeretnék megszabadulni az autóktól,valamint tőle is minél hamarabb. A papírok természetesen nála vannak. A kérdés az, hogy én mint tulajdonos, valahogyan elérhetem, hogy az autók le kerüljenek a nevemről, és ha igen hova kell ez ügyben menni?
Köszönöm a segítséget!!!
Ez jó cikis megoldás volt, hogy belementél! Ha balesetet okoz s mondjuk cserbenhagyás, még majd téged vesznek elő s neked kell magad mosogatni! Miért nem lehet a nevén a kocsi?? FURA!!
A kocsi azé akinél a papirok vannak. Ezzel tudod igazolni, hogy tulaj vagy! Menj be a biztosítóhoz és jelentsd ki magad a kocsikról, hogy nem vagy
már tulaj! Ott pontosan mondd el, hogy hogyan volt a vétel és mit miért! Mindent mondj el ahogy van!!! Add meg a "haverd cimét s nevét! Kész!
Ha valaki kekeckedik emiatt a biztosítónál illetve akinél a kocsik vannnak akkor jelentsd be, hogy ellopták a kocsikat a papirokkal együtt.
Ha nála megtalálják akkor elkobozzák mert nem az övé hivatalosan!
Van más is. Menj el egy trailerrel és hozdd el a kocsikat tőle! Mindkettő a tied és a neved van! Bizonyitsa ő be az ellenkezőjét!
DCT
- ivásze
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
No comment.
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
ivásze írta: Ha a te neveden van az autó, jelentsd be hogy ellopták...
azt majd jól kiszedik őket és a rendőrségen majd magyarázkodhatnak...
Hát persze! Az egész egy nagy gány! Itt csak kárcsökkentés lehetséges.
Minél később rendezi annál rosszabb lesz, de ha a nevemen vannak a kocsik
akkor én tuti, hogy el is megyek értük, mert nincs semmi jogviszonya annak
akinél most vannak a kocsik, csak egy szóbeli egyezkedés! Na, ez meg semmi!
Ha meg rendőrrel megyek még a papirokat is ki kell, hogy adja. Az más megint,
hogy mennyi most a kocsikra a tartozás! Ezt tudni kéne!
DCT
- mikulino
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
Tudja valaki, hogy mi a teendo, ha a nemet rendszamos automat szeretnem eladni Magyarorszagon? A vevo mar megvan. Annyit tudok, hogy ketnyelvu adasveteli kell, a forgalomba helyezest meg a vevo intezi, de van barmi egyeb teendom? A rendszamot es az adasvetelit be kell vinni zulassungstelle-be? A biztosito fele eleg az adasvetelit bemutatni? Az autoadoval kapcsolatban mi a teendo? Adohivatalnal kell kulon jeleznem?